Els pressupostos de l'Estat destinen 2 milions d'euros al Parador d'Aiguablava

Baix Empordà

Data: 03/04/2018

Inversions per prevenir la regressió del front marítim i millores al Parador d'Aiguablava. Aquesta és la caixa d'inversions que Govern Espanyol preveu pel Baix Empordà aquest 2018.

El Ministeri d'Hisenda Espanyol ha presentat al Congrés de Diputats uns comptes generals de l'Estat que fan picades d'ullet al funcionariat i jubilats i jubilades. Uns números que destinaran a la demarcació de Girona 139,1 Milions d'Euros en inverisons, un 6% més que l'any anterior, però la  majoria destinada en projectes a la N-II.

Aiguablava i llevantades

En el cas concret del Baix Empordà el principal paquet d'inversions identificable a nivell regional són els 2 milions d'euros que es destinen al Parador d'Aiguablava. Una instal·lació turística propietat de l'Estat que té previst fer un rentat de cara.

Els efectes dels temporals al litoral també rebrà una important inversió de 800.000 euros. Aquesta és una partida quasi fixa cada any per fer front a les llevantades que erosionen diversos punts del litoral gironí. El darrer exemple va ser fa escassament un mes amb desperfectes al Port de La Selva, l'Escala, l'Estartit, Sant Antoni o Blanes, per posar alguns exemples. Només en el cas de Sant Antoni la factura va pujar a uns 50.000 euros.

Inversions genèriques,  més trams de la N-II i Aeroport

Els pressupostos contenen  un gruix d'inversions no concretes o amb epígrafs genèrics com per exemple millores a Rodalies, al tren d'alta velocitat o per modernitzar i remodelar les casernes de la Guàrdia Civil.

La principal despesa en projectes serà, de nou, per la N-II. Poc menys de 40 milions d'euros aniran a parar al desdoblament del tram Sils-Maçanet, l'enllaç de Vidreres i el tram Medinyà-Orriols, ja en obres. Segueix sense concretar-se el desdoblament de la carretera a l'Alt Empordà tant esperada i reivindicada pels actors polítics i econòmics del territori.

L'Aeroport de Girona es beneficiarà amb 11 milions d'euros, la majoria dels quals per adequar la plataforma d'enlairament i aterratge d'avions.

Per sota el que tocaria per PIB i població

A nivell nacional el Govern espanyol invertirà a Catalunya uns 1.349 milions d'euros, un 18% més que l'any anterior però encara per sota encara del pes que té el país tant a nivell de  població com de PIB dins el conjunt de l'Estat Espanyol

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política