El Consell Comarcal declara Ràdio Liberty com a Bé Cultural d'Interès Local

Pals

Data: 26/07/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha declarat Ràdio Liberty com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). D'aquesta manera, protegeix aquesta antiga emissora que el Ministeri de Transició Ecològica té previst enderrocar. Ha estat una petició de l'Ajuntament de Pals i al plenari d'aquest juliol tots els grups municipals hi han donat suport.

Per tal de protegir i conservar les edificacions de l'antiga emissora Ràdio Liberty, situada al costat de la platja de Pals, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha aprovat en el ple d'aquest juliol la declaració de Ràdio Liberty com a Bé Cultural d'Interès Local. La proposta ha tirat endavant amb el suport de tots els grups municipals. L'Ajuntament de Pals ho va demanar al Consell, ja que el consistori no té competències per tramitar mesures com aquestes.

Les instal·lacions de Ràdio Liberty es van construir durant la Guerra Freda i ja fa temps que entitats ecologistes, culturals i l'Ajuntament lluiten per preservar-la. Proposen posar en marxa una ruta a la Costa Brava per donar a conèixer i fer valdre les antigues bases militars de les zones costaneres com la de Pals i la història que hi ha al darrere. Tot i això, el Ministeri de Transició Ecològica té previst enderrocar-la i proposa fer un museu en un altre espai. Des del Consell Comarcal del Baix Empordà tenen clar que l'equipament cal protegir-lo patrimonialment.

D'altra banda, el Consell Comarcal demana diàleg entre la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament a través d'una Comissió Tècnica de Coordinació i seguiment de la gestió sostenible de les instal·lacions de l'emissora.

La voluntat, per tant, és que es trobi una solució per preservar la memòria històrica i cultural de l'indret com també, l'espai natural mitjançant l'elaboració d'un pla d'usos i gestió.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política