JxC exigeix un compromís i calendari perquè Palamós esdevingui punt Schengen

JxC exigeix un compromís i calendari perquè Palamós esdevingui punt Schengen
Palamós

Data: 15/04/2019

Foto: Junts per Catalunya

Junts per Catalunya exigeix a l'Estat un compromís i un calendari per convertir el port de Palamós en frontera exterior de la UE.

El candidat del partit a les eleccions espanyoles per Girona, Jaume Alonso Cuevillas ha visitat la ciutat baixempordanesa on ha lamentat el "bloqueig" de l'Estat a una infraestructura clau pel territori.

Acompanyat del número 2 al Congrés, Sergi Miquel, del número 2 del Senat, Josep M. Cervera, i del primer suplent al Senat, Joan Bagué, Alonso-Cuevillas ha detallat que “la Generalitat ja ha fet els deures al respecte”, ja que de 2008 a 2016, Ports de la Generalitat ha invertit 600.000 euros en l’ampliació de l’estació marítima per dotar-la de la superfície suficient, que ha de permetre la segregació de controls segons la procedència dels passatgers i satisfer les noves necessitats dels cossos policials que hi  operin.

 En  aquest període, també s’han  incorporat nous  requisits  de seguretat. Després de l’ampliació, el  2017 l’Estat va requerir, principalment, una nova superfície edificada. Ports de la Generalitat disposa d’un projecte per fer aquesta actuació i una partida pressupostària per a la seva execució, inclosa en el Pla d’inversions 2019-2022.

Cuevillas ha afirmat que aquesta reivindicació desatesa de l'Estat  “És un exemple claríssim de perquè una República beneficia els ciutadans que volen la independència i també els que no la volen”.

Entra en el cos a cos amb la resta de l'independentisme

Més tard, a Sant Feliu de Guíxols, el candidat de JxC a les eleccions espanyoles,  va entrar en el cos a cos amb la resta de forces independentistes. El també advocat del President Carles Puigdemont va assegurar que "no ha estat possible fer una candidatura unitària" perquè "alguns encara segueixen les lògiques de partit". Va contraposar aquest actitud, en referència velada a ERC, a la del partit que representa ja que va afirmar "no és cap partit"  sinó la "voluntat d'unitat" per "fer efectiu el mandat de l'1-O".

Cuevillas també va fer referència a les eleccions municipals subratllant "la importància del municipalisme per construir la República".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política