La defensa de Bassa nega la rebel·lió i demana l'absolució de l'exconsellera

INTERVÉ: Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa

El judici del procés, que va començar el 12 de febrer a la sala de plens del Tribunal Suprem, ha arribat aquest dimecres a la seva última jornada, havent estat en concret la número 52. Un judici per on han passat 422 testimonis de les diferents parts.

En la presentació dels informes finals de les defenses, Mariano Bergés, l'advocat de la torroellenca Dolors Bassa, ha remarcat que l'exconsellera no apareix en l'agenda del senyor Jové i no va ser en cap de les reunions convocades pel president Puigdemont. En aquest sentit, ha destacat que durant tot el judici "només se l'ha citat unes 4 o 5 vegades". L'advocat, que ha reclamat l'absolució per a Bassa dels càrrecs de rebel·lió, sedició, malversació i organització criminal, s'ha referit també a la vaga del 3-O i ha afirmat que va ser una convocatòria legal que tenia a veure amb els drets dels treballadors.

Bergés ha defensat que no hi haver rebel·lió per què no hi va haver violència. Per a Bergés, ha quedat demostrat que no hi va haver una "violència generalitzada", i ha subratllat que "no es van ocupar punts neuràlgics, no van córrer perill vides humanes ni es va necessitar armament per aturar la ciutadania".

En conclusió ha defensat que Bassa no va portar a terme cap conducta en contra del sistema, no va impulsar mai als ciutadans a que defensessin les escoles o el material electoral la jornada de l'1 d'octubre, ni va comprometre el patrimoni públic de la Generalitat. De fet la defensa ha aportat proves de que Bassa va donar ordres als responsables dels centres cívics per que complissin les ordres judicials i policials. Per aquest motiu en demana l'absolució.

Ara el judici quedarà vist per sentència, una resolució que no s'espera que arribi fins passat l'estiu i en la que el tribunal haurà de resoldre les peticions de pena demanades per les acusacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política