Marià Renart forçat a dimitir per un error en unes obres

Intervé: Joan Loureiro, Alcalde de Begur

Marià Renart ha estat forçat a presentar la dimissió com a regidor de serveis de Begur per haver autoritzat unes obres en un rec sense l'informe de l'ACA i que han causat problemes en els darrers aiguats.

L'edil va autoritzar de forma unilateral un canvi en la canalització d'un rec a la urbanització Residencial Begur  sense la participació ni dels serveis tècnics municipals ni de l'Agència Catalana de l'Aigua.  Amb les darreres pluges hi ha hagut correments de terra i problemes de canalització. A més, l'organisme públic va recriminar al consistori els treballs. Tot plegat ha fet inevitable l'assumpció de responsabilitats polítiques.

Renart, molt crític en el seu comiat

En el seu discurs de comiat, penjat a les xarxes, Marià Renart va disparar amb bala i va insinuar un linxament polític que l'ha obligat a plegar. L'edil del Bloc Municipal considera que els problemes detectats al rec es deuen a les pluges i que són endèmics d'aquesta zona.

A més revela discrepàncies cada cop més profundes amb la resta de l'equip de Govern a qui recrimina que cada cop hi ha perdut més pes polític.
La dimissió de Renart ha saccejat el seu partit, el Bloc Municipal, que ha patit la baixa d'Encarna García. La número 2 del Bloc Municipal i edil de Règim Interior, Serveis Socials, Gent Gran.es mantindrà al govern amb les mateixes àrees però passarà a ser regidora no adscrita.

Reestructuració del Govern

La marxa de Renart farà que el tercer regidor del grup, Eugeni Pibernat, que manté les àrees de Promoció Econòmica i Turisme, Noves Tecnologies i Comunicació, assumeixi també la primera tinença d’alcaldia. La vacant dels fins ara primer tinent d'alcalde serà ocupada per la quarta membre de la llista, Carol Ruiz.

Aquesta no és la primera crisi de govern amb Renart com a protagonista. L'abril passat va deixar l'àrea d'obres en una renuncia que es va fer pública per motius personals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política