Catorze llistes competiran per 6 escons al Congrés i 4 al Senat a la província de Girona

Baix Empordà

Data: 29/03/2019

Catorze llistes electorals i 84 candidats i candidates competiran el 28A per endur-se els sis escons que reparteix la circumscripció de Girona al Congrés de Diptuats. La Junta Electoral Central ha fet públiques les candidatures que concorreran a les eleccions i on hi ha tres caps de llista de la comarca i diversos noms vinculats al Baix Empordà.

ERC presenta la germana de la consellera empresonada Dolors Bassa, Montse Bassa. Anirà seguida del també torroellenc i diputat al Congrés Joan Margall. La Bisbalenca, Xènia Sala és la número 5 de la candidatura.

Junts per Catalunya presenta Jaume Alonso Cuevillas, un dels advocats del President Carles Puigdemont. A la llista hi ha noms coneguts com el de l'ex socialista i exconsellera de Sanitat, Marina Geli o el del politòleg, Ramon Cotarelo, de suplent.

El cap de llista d'En Comú Podem és el regidor ecosocialista banyolí, Joan Luengo. La ganxona Laura Agüera li donarà suport com a tercera suplent de la llista.

El Palamosí Marc Lamuà tornarà a liderar la llista del PSC. El primer sectretari del partit a Girona i actual diputat al Congrés comparteix i llista amb la regidora ganxona Laura Serrano, que va de 4 i l'exalcaldessa de Castell-Platja d'Aro, Dolors Padilla, com a setena suplent.

Extraparlamentaris amb aspiracions

El PP confia en recuperar representació gironina de la mà de Sergio Santamaria. Exdiputat al Parlament de Catalunya. L'ajudarà com a número 4 el cap de llista dels populars a Sant Feliu de Guíxols José Antonio Sepúlveda.

C's espera confirmar el seu creixement amb dos baixempordanesos a la llista. La platjarenca i coordinadora local del partit, Arantxa Granada de Caramany en el número 3 i el torroellenc Pere Cuadros en el número 4. El seu cap de llista és el regidor figuerenc Héctor Amelló.

Després d'aconseguir els avals necessaris per fer llista la coalició Front Republicà, entre Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates té de candidata la figuerenca Maria Besora. La pirata palamosina Ariadna Hormigo l'ajudarà des del número 3 de la llista de suplents.

També ha aconseguit els avals suficients per presentar-se el PACMA. Els animalistes fan una llista recolzada per 5 suplents i liderada per Mònica del Mar Jordán.

Vox presenta una llita amb 6 candidats i 4 suplents amb regidors de la xenòfoba PxC i el gironí Alberto Tarradas de número 1.

Jordi Cordon amb Convergents

El tercer cap de llista baixempordanès que es presenta a aquestes eleccions és l'exalcalde de Torroella de Montgrí Jordi Cordon. El cap de llista de Compromís per Torroella i l'Estartit a les municipals lidera Convergents, l'escició del PDeCAT fundada per l'exconseller del President Artur Mas, Germà Gordó.

En aquests comicis es presenten dos partits amb la paraula comunista al seu nom. Són el Partit Comunista del Poble de Catalunya amb Miguel de la Cruz al capdavant; i el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya amb Adrià Moreno de cap de llista. A l'esquerra també hi ha Recortes Cero-Grupo Verde amb Rosa Estefanía Pérez al capdavant; i Izquierda en Positivo amb Andrés Peñalver de número 1.  Un històric dels extraparlamentaris és Por un Mundo Más Justo que tornarà a fer llista amb Eva Guillamón al capdavant.

Els noms baixempordanesos del Senat

Al Senat, hi haurà les mateixes llistes i els mateixos partits, 14. A les llistes a la cambra alta, obertes i amb tres noms per partit, hi ha la republicana calongina i actual senadora Elisenda Pérez; el socialista palafrugellenc Xavier Rangel; i l'alcaldable popular de Santa Cristina Jonatan Muela.
Com a suplents al PSC hi trobem la platjarenca Marta Poyatos; i a JxC la palafrugellenca Begonya Montalbán.

La circumscripció de Girona escull 6 diputats i 4 senadors. El 2016 al Congrés ERC va guanyar les eleccions amb 2 diputats, CDC també en va treure 2 i En Comú Podem i PSC un cada un. Al Senat ERC va endur-se tres senadors i JxC un.

Notícies relacionades

La batalla del Congrés ja té contendents a Girona (19-03-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política