L'independentisme amb ERC al capdavant arrassa al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 11/11/2019

Victòria inapel·lable de l'independentisme al Baix Empordà amb el 57% dels vots. ERC va tornar a guanyar les eleccions amb un JxC recuperant posicions en segon lloc i un PSC a la baixa en tercera posició. Vox quasi duplica resultats i es situa per davant d'un PP que augmenta lleugerament de vots i un C's que s'enfonsa perdent més de la meitat dels vots i quedant relegat darrere ECP que es deixa suports pel camí i la CUP que queden per davant de l'extrema dreta com a quarta i cinquena força.

ERC va tornar a ser la vencedora de la nit electoral malgrat deixar-se pel camí més de 3.700 vots. Els republicans van aconseguir el suport de 16.269 persones (27%) del total amb victòries a Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Torroella o La Bisbal.

JxC va recuperar posicions respecte el 28A amb 276 vots més i 13.756 sufragis (23%) amb victòries a Castell-Platja d'Aro i els pobles petits del Baix Ter.

PSC i ECP perden posicions i la CUP doble FR


El PSC s'allunya de les dues forces independentistes i amb 10.026 sufragis (17%) es deixa més de 2.600 vots pel camí. Malgrat tot aguanta com a segona força a la franja litoral i municipis més poblats de la comarca.

ECP queda lleugerament per sobre la CUP en quarta posició però es deixa pel camí quasi 300 vots. Va aconseguir 5.988 sufragis (10%).

La CUP irromp amb força amb 4.727 vots (8%) més que doblant els vots que va aconseguir el Front Republicà el 28A.

La dreta espanyolista cada cop més extrema amb Vox al capdavant

A partir d'aquí els tres partits de la triple dreta estan bastant igualats però amb lideratge de Vox. L'extrema dreta quasi doble resultats i es planta com a sisena força de la comarca amb 3.146 vots (5%).

Recuperació del PP que frega els ultres amb 3.001 vots (5%). Patacada important de C's que es deixa més de la meitat dels sufragis pel camí i obté 2.498 vots (4%).

Respecte els extraparlamentaris el PACMA és l'únic que supera l'1% dels vots amb 648.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política