Palamós batejarà els jardins del Passeig amb el nom d'1-O

Palamós

Data: 17/09/2018

Aquest espai recordarà a Palamós el Referèndum unilateral de l'1 d'Octubre i la violència policial que hi va haver aquell dia. El pla aprovarà aquest dimarts un canvi del nomenclàtor de la ciutat per batejar l'espai enjardinat del Passeig Marítim entre l'oficina de Turisme i el Brollador.

El consistori ho fa a petició de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i el CDR de la zona que van demanar batejar un espai emblemàtic de la ciutat amb el nom de l' 1 d'Octubre. Les entitats independentistes volen que serveixi per recordar com centenars de persones van defensar les urnes i van intentar fer viables unes votacions que volien ser impedides per la força i amb violència per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

La proposta la portaran a ple els grups municipals d'ERC i el PDeCAT, al govern i tenint en compte l'aritmètica obertament independentista del plenari no es preveuen sorpreses.

Palamós es sumarà d'aquesta manera a La Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d'Aro, Pals o La Tallada que també han batejat o batejaran en breu espais amb el nom de l'1 d'Octubre.

Des de l'ANC Palamós es preveu que la nova nomenclatura es pugui inaugurar oficialment la vigília del primer aniversari de l'1 d'Octubre, dia en què l'entitat està ultimant el primer any del Referèndum, punt àlgid dels fets d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política