Tensió al ple de Palafrugell per la recollida de residus

Palafrugell

Data: 29/08/2018

Retrets creuats al ple de Palafrugell entre govern i oposició per la polèmica de la recollida de residus. El regidor de Medi Ambient, Jaume Palahí, va fer una poc habitual compareixença en la que va explicar la feina feta els darrers mesos i va donar les seves causes de la problemàtica, amb un gran culpable: el Consell Comarcal del Baix Empordà

L'incivisme, que ja s'està combatent, un protocol de recollida de trastos preexistent que s'ha hagut de modificart i, sobretot, una recollida gestionada per dues administracions, són els principals motius que va donar Palahí per justificar les imatges de contenidors desbordats que s'han vist aquests mesos de juliol i agost al municipi.

La recollida la realitzen, per una banda, l'Ajuntament i, per l'altra, el Consell Comarcal. El govern local rescindirà el contracte de la part del Consell el 31 de desembre de 2018, per unificar la recollida en una sola empresa i diu que els pitjors episodis de brutícia de l'estiu han estat en contenidors gestionats per l'entitat supramunicipal. Per afegir més llenya al foc, Palahí va donar a entendre que veu cert boicot per part del Consell Comarcal, perquè el seu encarregat de l'Àrea de Medi Ambient és Xavier Rangel, regidor del PSC de Palafrugell a l'oposició. 

Els socialistes, per mitjà de Juli Fernández, van exigir més autocrítica a Palahí i van demanar-ne la dimissió a l'alcalde, Josep Piferrer. Petició que va ser denegada pel batlle. 

El PSC també va anunciar que recorrerà a la justícia contra dos usuaris de les xarxes socials que els acusen de prevaricació i cobrament de comissions en l'antic contracte del servei de recollida d'escombraries. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política