AlertaSantFeliu respon a l'alcalde Carles Motas

AlertaSantFeliu respon a l'alcalde Carles Motas
La plataforma ciutadana AlertaSantFeliu respon per mitjà d'una carta a les paraules que el batlle ganxó, Carles Motas, va dir a l'espai "Parlem amb l'alcalde" de TV Costa Brava. Motas va titllar els membres d'AlertaSantFeliu de moure's per interessos particulars i de ser uns "nostàlgics de post-guerra"

Ara ells responen que no són nostàlgics, sinó partidaris de renovar en comptes de destruir i que són un grup de persones per "la ciutat, el seu patrimoni i la seva autoestima". Afegeixen que l'acusació “d’interessos particulars és molt greu" i li demanen que concreti quins “interessos particulars” pot tenir una plataforma cívica com AlertaSantFeliu. En aquest sentit exigeixen una rectificació pública.

TEXT ÍNTEGRE DE LA CARTA D'ALERTASANTFELIU:

En la carta oberta, que es publicarà a la pròxima edició d“Áncora”, AlertaSantFeliu demana que l’alcalde assenyali quins “interessos particulars” mouen aquesta plataforma ciutadana, acusació que ell va fer en una entrevista a TV Costa Brava on també titllava als seus membres de ser “nostàlgics de post-guerra”, simplement per criticar la destrucció i la desídia en la cura  d’elements emblemàtics de l’arquitecte Joan Bordàs, com ara els arcs i els balcons destruïts en la reforma del passeig Rius i Calvet. El trasllat de la “Costa Brava” de Joan Rebull i la demolició de l’estany que contenia l’escultura, també són conseqüències d’un projecte de ciutat que es vol cultural quan, de fet, tendeix al turisme massiu a baix preu. 

En el capítol econòmic la crítica es centra en les despeses fetes amb finalitats purament electoralistes. Els milions del projecte Rius i Calvet han deixat de banda la part que corresponia a Costes de la Generalitat per fer-ne via. Sis milions d’euros entre diversos projectes que no han servit més que per efecte aparador. Segons Alerta aquesta afirmació és molt clara en el cas de l’Asil Surís. Una reforma que prometia més places per a persones grans com a gran bandera del programa de Tots per Sant Feliu, el partit de l’alcalde. A l’hora de la veritat els veïns de la plaça Alabric han suportat unes obres, empantanegades a mitges, en ple estiu per ampliar els jardins de l’asil fins la plaça. Ara la resposta del l’ajuntament per l’absència de l’ampliació geriàtrica és que és la Generalitat qui se’n ha d’ocupar. La promesa del programa electoral ha esdevingut falsa.

Aquest estiu les protestes per la brutícia als carrers i el mal funcionament de la recollida d’escombraries han estat a les xarxes socials i en boca de la ciutadania. Els 4 milions anuals que es paguen per aquest servei, la partida més gran del pressupost, no serveixen al seu fi. La recollida selectiva està estancada des de fa anys. Els preus del cànon es doblaran l’any 2020 i l’ajuntament ha prorrogat dos anys el contracte amb Cespa/Ferrovial perquè s’està rumiant durant 24 mesos quins canvis vol introduir al plec de condicions de la nova contractació. A fi de mes s’acaba el termini legal.

“No som nostàlgics- diu AlertaSantFeliu- som partidaris de renovar i no pas de destruir, no defensem cap interès privat. Només som un grup de persones preocupades per la seva ciutat, pel seu patrimoni i la seva autoestima”

Sant Feliu de Guíxols, 18.9.2018


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política