Calonge exigeix a Coripe disculpes i dimissions per la crema del 'ninot' Puigdemont

Calonge exigeix a Coripe disculpes i dimissions per la crema del 'ninot' Puigdemont
Calonge i Sant Antoni

Data: 16/05/2019

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni exigeix al de Coripe (Sevilla) que es disculpi per una festa popular que va consistir en disparar i cremar un ninot equipat d'una estelada i un llaç groc que representava el President Carles Puigdemont.

El ple va votar una moció presentada pel grup de CiU que va rebre el suport de tots els grups, excepte el PSC que es va abstenir. El text feia referència a una festa popular anomenada la Crema de Judes, que cada Setmana Santa es fa en aquest municipi andalús governat pel PSOE. En aquesta festa s'escull un personatge que representa la maldat i s'executa.

El cas va provocar una gran polèmica i el Govern va anunciar una querella per un presumpte delicte d'odi.

El text votat a Calonge i Sant Antoni, molt contundent, exigeix les disculpes immediates de la corporació sevillana i la depuració de responsabilitats polítiques per haver autoritzat el que consideren una manca de respecte greu i un insult al President Puigdemont, la Generalitat i milers de catalans i catalanes que el van escollir com el seu legítimi presentant. Els ple calongí recolza portar als tribunals el cas i tramitarà el posicionament a l'Ajuntament andalús

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política