Palamós s'adhereix al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Palamós

Data: 26/08/2021

Palamós és un dels municipis que s'afegeix al Pla comarcal per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. L'adhesió la va aprobar dijous passat la Junta de Govern  i farà que el municipi  palamosí formi part de la proposta del Consell Comarcal, que estarà en funcionament entre 2021 i 2024.

La iniciativa per sumar-se al pla la va presentar el departament d'Acció Social i Ciutadania, amb la col·laboració del Servei d'igualtat de l'Ajuntament, que també ha contribuït a elaborar el pla municipal. D'aquesta manera, l'objectiu és constituir una xarxa entre els diferents municipis baixempordanesos per arribar a una línia estratègica conjunta, coordinant-se amb els altres participants.

De moment els municipis han de decidir si aproven o no la proposta. Quan s'hagi aprovat, el pla ja podrà entrar en funcionament treballant per acabar amb les desigualtats i violències derivades de l'orientació sexual, la identitat de gènere i les dierències en el desenvolupament sexual.

El pla que proposa el Consell Comarcal té tres objectius principals. Sensibilitzar a la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere; Prevenir desigualtats i violències a causa de l'orientació sexual o identitat de gènere i garantir els drets de les persones LGTBI+ al Baix Empordà. Es vol conèixer quina és la situació del col·lectiu a la comarca, com es valoren les polítiques públiques que s'apliquen i la percepció de la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere. També es vol marcar a nivell comarcal quina és la línia a seguir i les futures accions.

Abans d'elaborar-lo, el Consell va mantenir diverses trobades entre personal tècnic, ciutadania i representants polítics per arribar a les conclusions de la diagnosi, i poder elaborar un full de ruta més ajustat.

Aquest Pla 2021-2024 ha de permetre donar un pas més cap el reconeixement dels drets del col·lectiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política