Dolors Bassa no respon a Vox 'per respecte a les dones d'Espanya'

Dolors Bassa declara aquest dimecres a la tarda al Tribunal Suprem acusada dels delictes de rebel·lió i malversació, pels quals la Fiscalia li demana 16 anys de presó.

Durant l’interrogatori del fiscal Fidel Cadena, l’exconsellera torroellenca de Treball, Afers Socials i Família ha afirmat: “mai vaig pensar que el referèndum fos un delicte. Entenia que era un conflicte d'interessos igual com el govern d'Espanya tampoc havia complert algunes de les sentències del Constitucional". També ha dit que la declaració d'independència era una declaració política.

Respecte la Llei de Transitorietat, ha declarat que “havia de servir per tirar endavant el projecte si es podia arribar a un pacte”. Referent al programa electoral, el qual contenia la llei, ha recordat que “mai va ser invalidat ni qüestionat.


Ni un euro públic
Bassa també ha destacat que no es va gastar ni un euro públic després de la suspenció de la Llei del Referèndum. "No es va fer cap despesa [pel referèndum] a partir del dia 7, quan es va suspendre la llei. Abans, no ho sé, perquè no controlo els pressupostos tots els departaments"

Bassa ha negat també cap malversació: 'Era impossible posar alguna cosa a la comptabilitat de la Generalitat sense que ho sabés Hisenda' ha respost en relació al fet que la partida pressupostària de processos electorals estava blocada amb la intervenció de la Generalitat.


Responsable del seu departament
El Departament de Treball, Afers Socials i Família es va responsabilitzar dels centres cívics durant el cap de setmana del referèndum. Bassa: "El cap de setmana de l'1-O es van programar moltes activitats als centres cívics. Els directors mostraven certa inquietud i vam abocar les competències al meu departament".

 
El referèndum, un compromís amb la ciutadania

Respecte a la celebració del referèndum, Dolors Bassa ha considerat que el referèndum “mai va ser vist com un acte concloent per a la independència. Era un compromís amb la ciutadania. La independència sempre es va plantejar dins del marc d'un acord pactat”. Ha afegit que l’únic imprevist del dia 1-O va ser “l'actuació totalment equívoca d'alguns membres dels cossos de policia i de la Guàrdia Civil. Se m'acudeixen mil maneres d'impedir un referèndum sense atacar la gent”.


Respecte a les dones d'Espanya
Pel que fa a l'acusació particular del partit d'ultradreta Vox, Bassa ha dit que no respondrà les preguntes “per respecte a les dones d’Espanya" i ha sentenciat "tolerància zero a la violència de gènere".

   

En directe

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política