Sant Feliu allarga les bonificacions als vehicles antics

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols posposa fins el 2022 la decisió de deixar de bonificar els vehicles de més de 25 anys. La decisió s'ha pres per dos motius principals. Per una banda actualitzar el cens i donar temps a les propietats si han de donar de baixa algun d'aquests vehicles i per altra ser sensibles a la situació econòmica de la pandèmia de Covid-19.

A Sant Feliu de Guíxols es calcula que hi ha uns 1.500 vehicles d'aquesta tipologia. El 2019, a proposta de GdC, el ple va aprovar deixar de bonificar l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica a aquests cotxes. Era una mesura de caràcter mediambiental, ja que no són vehicles històrics i a més contaminen més.

Des del Govern han cregut oportú retrassar fins l'1 de gener del 2022 la decisió de no bonificar aquest tipus de vehicles per donar més temps a les propietats per decidir què fan amb els mateixos i com s'organitzen. El rebut els podria pujar entre 60 i 70 euros anuals.

Guíxols des del Carrer lamenta la decisió de l'equip de Govern ja que entenen que no té sentit. Des d'un punt de vista polític lamenten que es faci marxa enrere en una proposta que van presentar ells i des del punt de vista mediambiental creuen que cal acabar ja amb unes bonificacions que fa massa anys que dura. Respecte al tema social, creuen que es podria haver abordat d'altres maneres, com per exemple amb un sistema d'ajudes a famílies propietàries d'aquest tipus de vehicles i amb dificultats econòmiques.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política