Foixà, el poble on el vot en blanc pot tenir representació plenària

Foixà

Data: 26/05/2019

Intervé: Pau Besalú, vocal mesa electoral

A Foixà sempre s'hi han viscut eleccions tranquil·les. Des del 1991 no hi ha competència partidista i des del 1983 Convergència i Unió s'ha endut totes les eleccions que s'hi han disputat. El 2015, però, es va introduir un matís en aquests comicis de partit únic i des de llavors aquest petit municipi del Baix Empordà és un dels casos més curiosos del país en matèria electoral.

En aquest municipi del Baix Empordà hi ha dues candidatures però ja se sap que Josep Oliveras (JxC) repetirà com Alcalde. I és que el seu rival és Escons En Blanc, un partit que es proposa donar representació al vot en blanc. Per això si treuen regidors decideixen absentar-se del ple.

Això, de fet, ja ha passat. El 2011 aquesta formació política va treure dos dels set regiros que té el consistori foixanenc i el 2015 en va treure un, un fet que va obligar al batlle Josep Oliveras a governar amb menys edils

Una formació amb tres regidors a Catalunya

Aquesta formació política, nascuda a Badalona el 2010 ha tingut aquesta passada legislatura 3 cadires buides a Catalunya. Dues a Foixà i una a Gironella.

La presència d'una llista diferent a la de Convergència i Unió, ara reconvertida en Junts per Catalunya, no altera la tranquil·litat d'un municipi amb dos centenars electors. El col·legi electoral està situat a l'antiga escola del poble, ara sense infants.

Amb un cens electoral de 260 persones i un padró de poc més de 300 diversos foixanencs i foixanenques han hagut de passar pel 'suplici' de presidir la mesa electoral, un fet que permet fer tertúlia alhora d'anar tranquil·lament a emetre el dret a vot.

Enguany aquests nois i noia tindran un xic més de feina que fa quatre anys, i és que el fet que hi hagi eleccions europees donarà una mica més de salsa a la, en aquest cas curta, nit electoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política