Sta Cristina recolza preses i presos polítics amb l'abstenció del PSC i l'abscència del PP

Intervenen: Xevi Sala, Alcalde de Santa Cristina; Sònia Pujol, Portaveu Guanyarem; Màrius Aliu, Portaveu Junts; Julio Rico, portaveu Emprenedors; Narcís Palahí, portaveu PSC

El ple de Santa Cristina d'Aro va rebutjar l'empresonament dels polítics i les polítiques independentistes amb l'abscència del PP i l'abstenció del PSC i Emprenedors. Cap dels regidors i regidores presents a la sala va votar en contra d'un text que denuncia l'existència d'una causa general contra l'independentisme.

En una sessió extraordinària, molt ràpida, i amb abscència del regidor del PP, Sebastián  Mateo; i de CDC, Jordi Aviñó,  es va demanar l'excarceració de les preses i presos polítics, el retorn d'exiliats i exiliades i el respecte a la voluntat democràtica del poble de Catalunya. La moció va assenyalar la inexistència de separació de poders a l'Estat Espanyol, i demana a les institucions europees que no amparin el que es considera un flagrant atac als drets i llibertats democràtiques més bàsiques.

ERC, Junts, Guanyarem i CDC, a favor

L'Alcalde de Santa Cristina d'Aro, Xevi Sala, va prometre seguir lluitant i va recordar les concentracions multitudinàries que ha viscut el municipi en defensa dels encausats i encausades per temes relacionats amb el Referèndum.

Des de Guanyarem, Sònia Pujol, es va adherir a la demanda d'un front comú contra la respressió feta pel President del Parlament Roger Torrent . Màrius Aliu, portaveu de Junts per Santa Cristina, va reivindicar el paper dels municipis en la defensa del país .Des de Convergència, Josep Llensa es va limitar a manifestar el seu acord amb el text de la moció.

PSC i Emprenedors, equidistants

PSC i Emprenedors van tenir una posició similar intentant compaginar els equilibris interns de les seves formacions i l'equidistància entre l'independentisme i el bloc del 155.

Emprenedors va justificar la seva abstenció per la seva idiosincràcia com a partit municipalista i en coherència amb el que han estat fent durant tots aquests anys de procés independentista. Tot i això, Julio Rico, va apuntar el que considera que són incoherències dels partits independentistes.

Per la seva banda el PSC va esgrimir també la transversalitat del seu grup municipal i l'afany municipalista amb el que els seus dos regidors es van presentar a les eleccions. El portaveu Narcís Palahí va apuntar el seu desacord amb els empresonaments de líders i activistes però no comparteix el 100% el text de la moció.

Sense 'merder' amb el públic

El fet que el ple fos extraordinari, fora del dia habitual i l'abscència del PP va evitar escenes de tensió viscudes en altres sessions i va acabar de forma igualment plàcida a com va començar.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política