Sabrià assumeix els vots de Junqueras i Romeva

Sabrià assumeix els vots de Junqueras i Romeva
Palafrugell

Data: 03/10/2018

El diputat palafrugellenc d'ERC, Sergi Sabrià, assumirà els vots d'Oriol Junqueras i Raül Romeva mentre estigui vigent la suspensió ordenada pel jutge del Tribunal Suprem Espanyol Pablo Llarena.

L'exvicepresident i l'exconseller d'Afers Exteriors cessats pel 155 i en presó preventiva pels fets d'octubre s'han acollit a la substitució temporal aprovada pel Parlament.

El jutge Pablo Llarena va ordenar la suspensió dels drets com a diputats a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull escudant-se en la llei d'enjudiciament criminal que inhabilita automàticament processats per actes violents com terrorisme o rebel·lió.

Mesos de negociacions i el Parlament aturat

Després de mesos de negociacions i amb el Parlament aturat tot l'estiu, JxC i ERC van acordar acatar la sentència a efectes pràctics però criticar-la políticament acollint-se a una porta que va deixar oberta el propi jutge, la substitució temporal dels diputats.

Ahir el ple va rebutjar la suspensió dels diputats amb els vots de JxC, ERC i CUP però al mateix temps obliga als diputats suspesos a cedir el vot a un company sense renunciar a l'acta. Aquest segon punt aprovat per la majoria de govern i ECP. De fet, ja fa mesos que els diputats empresonats o exiliats no cobren sous de la cambra catalana.

Solució rebutjada pels partits del 155 i la CUP


Aquest acord ha estat durament criticat pels tres partits que van recolzar l'article 155 (C's, PSC, PP) perquè hi veuen desacatament a la justícia i per la CUP que considera que s'allunya del suposat mandat de l'1-O.

Sergi Sabrià és un dels pesos pesants d'ERC i una de les persones que fa de pont entre Junqueras i la direcció actual del partit. També és portaveu parlamentari del partit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política