L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà desestima el projecte de l'aeròdrom

INTERVÉ: David Font, alcalde de Bellcaire d'Empordà

Cares de felicitat entre els veïns de Bellcaire d'Empordà en saber que el projecte d'implantació d'un camp de vol i un museu de l'aire al municipi finalment ha estat desestimat.

El projecte consistia en la creació d'un camp de vol, uns hangars de 500 metres quadrats i un Museu de l'Aire a l'espai Mas Xicu, situat a uns 500 metres dels habitatges del municipi.

El motiu principal que han esgrimit és la greu afectació al medi natural que suposaria la implantació d'aquest camp sobre el paisatge i la fauna de la zona. Un Pla Territorial Parcial marca que aquest territori és de gran importància com a connectivitat biològica entre dos parcs naturals i com a àrea d'alimentació d'espècies protegides com la llúdriga o l'àliga, pel que és imprescindible conservar-lo i protegir-lo. Així ho constata l'informe ambiental paisatgístic complementari que va realitzar l'empresa Quercus i que ha estat la base que els ha portat a prendre la decisió.

Després d'analitzar les diferents al·legacions presentades, els informes complementaris i valorar el gran nombre de signatures de veïns que s'oposaven al projecte, s'ha acabat decidint desestimar el projecte.

Aquest ha estat un projecte polèmic des d'antic que ha aixecat reticències dels veïns i que s'havia arribat a suspendre per obtenir més informació sobre la seva viabilitat. Amb la resolució de desestimar-lo presa ahir pel ple, es desencalla finalment aquesta situació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política