Les institucions gironines celebren la tradicional ofrena floral al president Josep Irla

INTERVENEN: Pere Vila, delegat de la Generalitat a Girona; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Un any més, la Diada Nacional de Catalunya ha arrencat ben d'hora amb l'ofrena floral a la tomba de Josep Irla com a primer acte de les comarques gironines.

Polítics, institucions i gent del municipi s'hi han acostat per recordar a una de les figures claus del catalanisme, el ganxó i expresident de la Generalitat de Catalunya exiliat durant 14 anys i continuador de la institució durant la dictadura, Josep Ira i Bosch.
 
La Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han encapçalat l'acte. 

Un cop realitzada l'ofrena on reposen les despulles del president, s'han portat a terme els tradicionals parlaments, enguany realitzats per Pere Vila, Miquel Noguer, Joan Català i Carles Motas, on, com no podia ser d'altra manera, els presos polítics i els exiliats han estat el centre de tots els discursos. 

En acabar els parlaments, l'Escola de Música local ha intepretat Els Segadors acompanyat del cant de tots els assistents, per posar punt i final a un acte al que gran part dels presents donarien continuïtat amb la seva assistència a la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural a Barcelona sota el lema 'Fem la República'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política