Junts i ERC arriben a un acord per governar conjuntament el Consell Comarcal

Junts i ERC arriben a un acord per governar conjuntament el Consell Comarcal
Baix Empordà

Data: 08/06/2023

Les dues forces aposten per garantir un govern “fort, estable i eficaç” durant el mandat 2023-2027 i per un repartiment de responsabilitats igualitari
 
 
La presidenta de Junts al Baix Empordà, Vanessa Peiró, i el d’ERC, Joan Margall, han signat aquest dijous al migdia un acord per tal que les dues forces governin de manera conjunta el Consell Comarcal durant el mandat 2023-2027.
 
“La voluntat d’ambdues forces polítiques és crear un govern del Consell Comarcal del Baix Empordà fort, estable i eficaç, que estigui al costat de la gent i dels ajuntaments, sobretot els més petits”, han manifestat els signants del pacte, que han remarcat que ERC i Junts són les dues forces més votades a la comarca.
 
“Els reptes que afronta el Baix Empordà els propers anys no són menors, i cal configurar polítiques comarcals que ajudin a avançar cap a un model turístic que aposti per la qualitat envers la quantitat, innovador, i ètic”, han manifestat, un tema prioritari, juntament amb “una mobilitat comarcal més eficient, que permeti reduir dràsticament les emissions de CO2 i aposti pel transport a demanda, el públic i el compartit, atenent la realitat de zones rurals i també municipis grans”. “I això sense deixar de banda el dret fonamental de l’accés a l’habitatge i el repte del despoblament als municipis rurals. La voluntat és, en definitiva, donar un millor servei cap els ajuntaments, sobretot els més petits, que ajudi a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de la comarca”, han afegit.
 
L’acord contempla que el nou govern del Consell Comarcal es configurarà en base a un repartiment de les responsabilitats d’igual a igual, vista la voluntat expressada per la ciutadania en les passades eleccions municipals a la comarca, sent la Presidència de l’ens dos anys per Junts per Catalunya i dos anys per Esquerra Republicana.
 
Es preveu la creació de tres vicepresidències, la primera de les quals per al partit que no ocupi la presidència en aquell moment, la segona per a Junts i la tercera per a Esquerra. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política