El 155 desemboca a les urnes amb més de 87.600 persones del Baix Empordà cridades a votar

El 155 desemboca a les urnes amb més de 87.600 persones del Baix Empordà cridades a votar
Baix Empordà

Data: 19/12/2017

El 155 desemboca dijous a les urnes. Al Baix Empordà més de 87.600 persones estan cridades per escollir el Parlament del postprocés en unes eleccions inèdites imposades pel Govern Espanyol i amb un candidat a l'exili, un altre d'empresonat i diversos escollibles amenaçats judicialment. 

A les Comarques Gironines hi ha 17 escons en joc entre 10 candidatures. Es podrà votar en 825 meses repartides per  393 col·legis electorals  
Junts Per Catalunya i ERC es disputaran l'herència de Junts Pel Sí que es va imposar el 27S àmpliament amb 11 escons. La candidatura personalista de Carles Puigdemont apadrinada pel PDeCAT presenta la professora de la UdG, Gemma Geis; mentre que els republicans confien amb la consellera cessada pel 155 i exempresonada Dolors Bassa. 
 
Ciutadans, amb Jean Castel al capdavant, buscarà  tornar a ser la sorpresa i millorar els 2 diputats que ha tingut aquesta legislatura. El partit taronja competirà per l'hegemonia en l'espai no independentista amb  el PSC de l'incombustible Rafel Bruguera que va obtenir un escó el passat 27S. 
 
La CUP, com és habitual en els anticapitalistes, renoven completament la llista amb la regidora figuerenca Natàlia Sánchez al capdavant. Els cupaires miraran de capitalitzar tota el múscul mobilitzador de l'1 d'Octubre i les Vagues Generals per millorar l'escó que es van endur fa dos anys. 
 
El PP, amb la també figuerenca Maria Àngels Olmedo, intentarà fer-se forat en el bloc de partidaris del 155 i retenir l'escó que va obtenir el 27S. Els Comuns també maldaran per no desaparèixer de l'arc parlamentari gironí amb l'activista mediambiental Llorenç Planagumà al capdavant. 
 
Al marge d'aquestes candidatures parlamentàries repeteixen papereta l'animalista PACMA, l'espanyolisme d'esquerres Recortes Cero i l'humanista Por Un Mundo Más Justo. 
 
L'electoral podrà demanar permís remunerat per anar a votar ja que dijous és dia laborable, amb col·legis electorals oberts de 9 del matí a 8 del vespre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política