ERC, TPSF i UPM celebren una nit electoral on el PSC es manté i JxC s'enfonsa

Eleccions històriques al Baix Empordà on Carles Motas (TPSF) i Lluís Puig (ERC) han arrasat a Sant Feliu de Guíxols i Palamós i on Jordi Soler (JxC) podria no governar a Calonge i Sant Antoni després de 12 anys al poder. Els comicis municipals deixen diversos titulars amb UPM que queda primera força a Torroella de Montgrí i l'emergència de forces municipalistes que poden tenir la clau del govern a Palafrugell o Castell- Platja d'Aro.

Palafrugell: Victòria de Juli Fernández (PSC) que tot indica que no podrà governar

Juli Fernández (PSC) ha tornat a guanyar les eleccions a Palafrugell frec a frec amb Josep Piferrer (ERC) amb 7 regidors cada un. El candidat socialista va obtenir un lleuger avantatge de poc menys d'un punt de diferència respecte el candidat republicà i tot quedarà a mercè dels partits petits per configurar el govern municipal.

Tant Fernández com Piferrer s'han mostrat oberts a pactar i la clau de govern la tindrà Gent del Poble, que amb tres regidors tot fa pensar que s'inclinarà per donar suport a ERC.

Sant feliu de Guíxols: Carles Motas arrassa i es queda a les portes de la Majoria Absoluta

Carles Motas va arrassar a Sant Feliu de Guíxols i podrà governar còmodement a les portes de la majoria absoluta. El candidat de TPSF va passar dels 6 als 10 regidors amb el 37% dels vots.

ERC, que havia apostat fort per Sílvia Romero, no capitalitza la seva presència al govern i es mantindrà amb tres regidors, els mateixos que el PSC, que tampoc rendebilitza els 4 anys de soci de TPSF. Patacada històrica de JxC que perd la metat de la representació i passa de guanyar les eleccions a ser quarta força.

Palamós: Majoria absoluta històrica de Lluís Puig (ERC)

El republicà Lluís Puig va aconseguir una històrica majoria absoluta amb quasi la meitat dels vots i 11 regidors. L'alegria de l'Alcalde en funcions contrastava amb la debacle del PSC que es va enfonsar perdent la meitat dels regidors, de 6 a 3.  Dani Reixach (JxPSJ) va ser l'altre gran derrotada de la nit quedant fora del ple. C's va irrompre al ple amb un representant.

Torroella de Montgrí: UPM torna a ser primera força

Jordi Colomí (UPM) va aconseguir ser la primera força amb 6 regidors per davant d'ERC que es va mantenir amb 4. Patacada del món convergent que perd 2 regidors i irrupció de Ciutadans. Pere Cuadros capitalitza la guerra de símbols i polèmiques dels darrers mesos i estarà present al plenari.

Com també Jordi Cordon. L'exalcalde fa entrar amb un edil la seva força política independent Compromís amb Torroella i l'Estartit.

A l'EMD també tomb electoral, on UPM liderarà l'administració en detriment del fins ara president Genís Dalmau, de l'EST.

Calonge i Sant Antoni: Tomb històric per la derrota de Jordi Soler (JxC)

Una de les sorpreses de la nit amb la derrota de Jordi Soler (JxC) que deixarà de ser Alcalde després d'una dècada al càrrec. Va quedar-se lluny de guanyar amb 5 regidors. Miquel Bell-Lloch (ERC) va aconseguir un regidor més respecte el 2015 i amb 6 edils podrà governar amb MES-Avancem que manté la representació o la CUP i Republicans que irrompen al plenari.

La Bisbal: Hegemonia independentista

Reforç del Govern a La Bisbal on tots els partits que formaven el tripartit van augmentar de vots. ECP i CUP mantenen un i 3 regidors respectivament i els cupaires s'enfilen fins a la segona posició per la caiguda del PSC. Òscar Aparicio perd un edil i queda relegat a quarta força política. L'històric Xavier Dilmé, amb Tots per La Bisbal tornarà a ser al ple.

Castell-Platja d'Aro: Les forces dels partits de govern s'equilibren

Les eleccions van equilibrar les forces de l'equip de Govern fins ara amb 6 regidors de JxC i 4 del PSC. Joan Giraut perd un edil en favor de Murici Jiménez que podrà optar a l'alcaldia. Els dos socis de govern van quedar pràcticament empatats.

Irrupció de Som Castell-Platja d'Aro que es planta amb dos regidors per darrere d'ERC que manté posicions amb 3 edils i no capitalitza el bon moment republicà a nivell nacional.

Santa Cristina d'Aro: Lourdes Fuentes (ERC) governarà amb més força

ERC va guanyar les eleccions folgadament i Lourdes Fuentes (ERC) podrà repetir pacte amb més força que fins ara. Els republicans guanyen dos regidors i queden per davant de JxC. Santa Cristina d'Aro és un dels únics llocs on els post-convergents guanyen força passant dels 2 als 3 regidors. PP i Emprenedors van ser els grans perdedors de la nit quedant-se fora del ple.

Begur: Loureiro (ERC) guanya les eleccions però el ple queda molt fragmentat

Aritmètica endimoniada amb empat tècnic entre ERC i JxC a 3 regidors. Eugeni Pibernat (TxBE) i Jordi Carreras (UPM) tindran la clau de govern amb 2 regidors cada un.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política