L'Ajuntament de la Bisbal aprova inicialment el pressupost pel 2023

La Bisbal d'Empordà

Data: 21/11/2022

L'Ajuntament de la Bisbal ha aprovat inicialment el pressupost pel 2023 en el ple extraordinari celebrat aquest novembre. En total la partida suma quasi 18 milions d'euros i va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern.

La Bisbal d'Empordà ha portat a votació inicial en un ple extraordinari aquest novembre el pressupost pel 2023 que s'enfila gairebé als 18 milions d'euros. Amb els vots a favor de l'equip de govern, format per ERC, CUP i En Comú Guanyem, la proposta ha tirat endavant. En el pressupost s'ha tingut en compte l'increment del sou dels funcionaris públics anunciat pel govern espanyol.

Des de l'Ajuntament recorden que continuen efectuant serveis que en alguns altres municipis han externalitzat com l'atenció a la gent gran des de la residència geriàtrica, la llar d'infants, entre altres.Precisament en aquests dos serveis concrets s'ha previst un increment de places. El document aprovat inicialment també contempla una partida elevada pel que fa al manteniment i millora dels espais públics de la ciutat.

Referent a la previsió d'ingressos, rebran subvencions del Departament d'educació, de l'ACA i fons europeus Next Generation, en aquest cas pels treballs de millora d'eficiència energètica de les Escoles Velles.
Des del consistori recorden que això només és una aprovació inicial. Esperen però al mes de gener començar l'any amb els pressupostos aprovats.

D'altra banda, els 3 grups municipals de la Bisbal a l'oposició, Compromís per la Bisbal-Junts per Catalunya, PSC Independents-CP i Tots x la Bisbal, han presentat una al·legació conjunta contra les Ordenances Fiscals previstes pel 2023. Demanen que les taxes i impostos es congelin i, per tant, no augmentin, tot el contrari de la proposta aprovada inicialment el setembre pel govern municipal. També plantegen rebaixes i bonificacions encara que això suposi, diuen, "reduir la despesa municipal". Des de l'Ajuntament accepten les crítiques, però reconeixen que la situació econòmica és complicada i l'increment que han fet, asseguren que és mínim.

Es preveu que aquest desembre, durant l'últim ple s'aprovin les ordenances fiscals i el pressupost de l'any que ve.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política