El Ple de Begur aprova el cartipàs i els sous dels càrrecs electes

Begur

Data: 03/07/2019

Intervenen: Maite Selva, alcaldessa de Begur, Joan Loureiro, Portaveu d'ERC a Begur, Francesc Pilsà, Portaveu del PSC, Pere Feliu, Tercer Tinent d'Alcalde

El Ple de Begur va aprovar el dimarts el cartipàs i les retribucions dels càrrecs electes. La nova alcaldessa, Maite Selva, de Sempre per Begur- Junts per Catalunya, s'encarregarà de les àrees d'Urbanisme, Règim interior, Sanitat, Serveis Socials i del Consell Municipal d'Esclanyà, amb una retribució de 41.000 euros anuals per 35 hores de feina setmanals. 

Per la seva part, el líder de Tots per Begur, Eugeni Pibernat, serà el primer tinent d'alcalde i portarà les àrees de Platges, Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Consum i Activitats i Comunicació, pel que percebrà un sou de 32.000 euros anuals amb una dedicació parcial de 25 hores setmanals. 

El segon tinent d'alcalde serà Jordi Carreras, de Més Begur i Esclanyà, amb les àrees d'Obres i Serveis, Esports i la Brigada. El tercer i últim tinent d'alcalde serà Pere Feliu, que s'encarregarà de l'Hisenda, els Recursos Econòmics, la Seguretat Ciutadana i Medi Ambient.

L'exalcalde de Junts per Begur- ERC, Joan Loureiro, va voler deixar clar que no seria un hipòcrita amb el sous del Govern, ja que creu que els polítics haurien d'estar més ben pagats i que sovint se'ls critica sense raó per les seves retribucions. Tot i això, va felicitar el nou Primer Tinent d'Alcalde, Eugeni Pibernat, per la consecució de la dedicació parcial i per haver obtingut les àrees de Govern que més llueixen. 

Maite Selva va posar de manifest que a les negociacions no hiva haver en cap moment la idea de tenir més o menys protagonisme. A més, l'alcaldessa va reivindicar les ganes de l'equip de govern de treballar conjuntament i la intenció de fer menys esforços de cara a la galeria per fer el màxim de feina possible. 

El representant dels socialistes, Francesc Pilsà si que va criticar l'augment de 10.000 euros de sou del Primer Tinent d'Alcalde en comparació amb el sou de Marià Renart, anterior Primer Tinent d'alcalde a la passada legislatura. En la mateixa línia, Pilsà va mostrar-se sorprès per la dedicació i el sou de Pibernat en comparació amb l'alcaldessa, ja que el Primer Tinent d'Alcalde cobrarà més que la batllessa per hora treballada. 

Feliu va respondre a Pilsà amb la importància de la productivitat de les hores treballades i no tant amb el nombre d'hores acumulades setmanalment. Loureiro també va criticar la compatibilitat de la feina del representant de Més per Begur i Esclanyà, Jordi Carreras, que treballa en una oficina del Consell Comarcal a Begur.  

La resta de dedicacions les completaran Gemma Coll, de Sempre per Begur, Marià Renart, de Tots per Begur i Manel Vallès, de Més per Begur. Tots tres percebran 18.000 euros anuals per 15 hores de dedicació. Pel que fa a les assignacions econòmiques dels partits polítics, seran les mateixes que fa 4 anys. Cada partit rebrà 300 euros fixos, més 450 per regidor amb una periodicitat anual. 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política