Miquel Bell-lloch és el nou batlle de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni

Data: 15/06/2019

Miquel Bell-lloch és el nou alcalde de Calonge i Sant Antoni. El representant d'Esquerra Republicana ha obtingut els nou vots necessaris per a la investidura, provinents de la seva formació, Avancem, Republicans i la CUP. D'aquesta manera es posa fi al mandat de l'històric alcalde convergent, Jordi Soler. 

 Abans de les votacions els 17 regidors han jurat el càrrec. Els d'Esquerra, Junts per Catalunya, Avancem, Republicans i la CUP ho han fet per imperatiu legal. Llavors han tingut lloc les votacions que han donat 9 vots a Bell-lloch. Jordi Soler i Junts per Catalunya n'han obtingut 7, provinents dels seus i del PSC, i Alberto Mas, del PP, s'ha votat a si mateix. 

Soler ha aprofitat per acomiadar-se de la cadira de batlle i ha posat èmfasi en el llegat que les seves quatre legislatures al capdavant de l'administració local deixen al municipi.

Arturo Prades, del PSC, ha lamentat que la seva formació no hagi estat mai tinguda en compte pel nou govern. 

Des d'Avancem, mentrestant, entraran com a segon soci de govern i prometen fer-ho seguint el mateix compromís crític que havien tingut des de l'opisicó. 

Republicans, que en el seu moment va sorgir com una escissió d'Esquerra, ha reivindicat ser una garantia dels valors d'esquerres. Norbert Botella també serà al govern.

La CUP, per la seva banda, ha donat suport al govern del canvi tot i que, per ara, no entraran al govern. Això sí, ja que a aquest li falta un regidor per a la majoria miraran de dotar-lo de certa estabilitat. 

Alberto Mas, del PP, ha estat el més crític del ple. Creu que amb el govern independentista i d'esquerres que s'ha format no es respectaran els colors polítics de tots els veïns. 

Per acabar, l'alcalde Bell-lloch, ha remarcat que el govern vol ser aire fresc però sense deixar cadàvers. No ha volgut ni referir-se a la resta de partits com a oposició. 

L'alcalde sortint, Jordi Soler, ha presidit el ple com a regidor de més edat, juntament amb Elisenda Pérez, d'Avancem, com a regidora més jove. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política