Mobilització a La Bisbal en defensa de Sais i a Girona pels detinguts el 16G

Mobilització a La Bisbal en defensa de Sais i a Girona pels detinguts el 16G
Foto: Òmnium Baix Empordà

Desenes de persones s'han concentrat a La Bisbal i a Girona en dues concentracions per motius diferents però amb la persecució judicial contra polítics i activistes independentistes com a taló de fons.

A la capital del Baix Empordà la plaça de l'Ajuntament ha viscut una concentració de suport a l'Alcalde Lluís Sais, que ahir va saber que la Fiscalia s'hi ha querellat per haver autoritzat la cessió de locals municipals pel Referèndum de l'1O. Se li atribueixen dos pressumptes delictes de desobediència i prevaricació, en una causa calcada a la que s'ha arxivat en el cas de l'Alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

En el cas de Girona unes 200 persones s'han concentrat a la Plaça del Vi en suport als encausats pels talls de les vies del TAV que es van fer a l'aniversari de l'1O. El gener la Policia Nacional Espanyola, amb agents encaputxats, vehicles sense logotipar i abscència d'ordre judicial va detenir 16 persones, entre elles l'Alcalde de Verges, Ignasi Sabater, acusades de desordres públics.

Els detinguts en aquella operació policial han rebut el suport de la campanya 21 motius i ja han anunciat que presentaran denúncia contra la Policia Nacional Espanyola per detenció il·legal.

Notícies relacionades

Lluís Sais sobre la querella per l'1-O: "No crec que hagi comès cap delicte"  (14-03-2019)
Els detinguts en l'operació contra el tall de vies del TAV denunciaran la Policia (28-02-2019

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política