Tanca el parc de Bombers de la Vall d'Aro per manca d'efectius

Segon tancament d'un parc de bombers al Baix Empordà per manca de personal. Després que diumenge tanqués Calonge qui ha abaixat les portes aquest dimarts ha estat el de la Vall d'Aro.

Els sindicats de Bombers han revelat que el Departament d'Interior ha enviat una ordre interna que fixa uns mínims de contingència per evitar el col·lapse estructural del servei, davant la negativa dels treballadores a fer hores extra.

Això implica, segons els respresentants dels treballadors, que es baixa les ràtios mínimes d'alguns parcs i que se'n tanquen d'altres per redistribuir el seu personal als que es consideren prioritaris per evitar que abaixin la persiana.

Segons els sindicats això ha provocat ja el tancament a les Comarques Gironines de centres com el de Calonge, Santa Coloma de Farners i avui el de la Vall d'Aro

Manca crònica d'efectius i equipament envellit

Els Bombers alerten que es troben al límit del col·lapse estructural del servei per més d'una dècada de retallades, manca crònica de personal i equipament envellit. Denuncien que arreu del país falten més de 600 professionals i que utilitzen camions que tenen més de 15 anys. Davant d'aquesta situació han iniciat una vaga d'hores extra que preveuen allargar fins al gener.

Notícies relacionades

Els Bombers alerten que estan al límit del col·lapse estructural (17-12-2018)


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política