Sant Feliu de Guíxols presenta un pressupost 'estratègic' pels grans projectes de ciutat

El "pressupost més estratègic" per donar compliment als grans compromisos de la legislatura. Contundent definició d'uns comptes que pugen a 28 milions d'euros i que l'equip de govern ha presentat aquest dilluns al matí, poques hores abans de la seva aprovació en sessió plenària. 
 
 
Les cares visibles del tripartit municipal, Carles Motas, Josep Melcior Muñoz i Jordi Vilar han desgranat uns comptes que anticipen un nou hivern d'obres que han de canviar la fisonomia de la ciutat. 
 
El regidor d'hisenda, Josep Melcior Muñoz, ha destacat que els comptes consoliden els ingressos sense alterar el compromís de no pujar la pressió fiscal. Ha revelat una lleugera millora en l'impost de construccions per la revifalla del sector immobiliari i anunciat que el pressupost s'ampliarà al febrer amb romanents de tresoreria i inversions finançrement sostenibles. 
 
Les inversions pugen a 3 milions 200.000 euros amb Rius i Calvet enduent-se més d'1.800.000 euros. La remodelació de l'Antic Hospital se n'endú 72.600 i actuacions a les escoles 139.400. 
 
Al marge d'aquestes més destacades també hi haurà diners per fer dos gegants nous, compra d'instruments musicals per a l'Escola de música, cobriment de les rieres de Sant Pol i les Comes i adquisició d'habitatge. Capítol a part, és la redacció dels projectes de l'Aparcament de la Corxera i el Thyssen que permetrà després invertir en la seva construcció pròpiament dita. 
 
Pel que fa a l'endeutament aquest se situa en el 28%, cosa que permet a l'executiu municipal de gaudir d'un marge per possibles crèdits que podria demanar sense permís d'altres administracions fins arribar a un 75% d'endeutament. 
 
Jordi Vilà ha destacat que inversions i reducció de l'endeutament reflexen els canvis organitzatius que s'han fet a l'administració local des que TPSF, PSC i ERC formen govern. 
 
El Govern confia que hi haurà una relaxació legislativa pel que fa a les inversions que poden fer els ajuntaments sanejats i que si l'Estat flexibilitza la llei d'estabilitat pressupostària encara podria disposar de més diners per fer inversions. Han ressaltat que tornen a presentar i votar el pressupost abans d'acabar l'any  i que és un 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política