Piferrer presenta un cartipàs fer fer un govern 'estable i sòlid'

Palafrugell

Data: 01/07/2019

Intervenen: Josep Piferrer, Alcalde; Josep Salvatella, Tercer Tinent d'Alcalde

El Govern de Josep Piferrer (ERC) ha presentat un cartipàs amb voluntat de fer un executiu estable i durador. A nivell organitzatiu es manté l'estructura de l'anterior mandat si bé amb més regidors i regidores fruit de la folgada majoria del tripartit. També es reforcen les regidories de nuclis i la coordinació del Govern.

Tant Piferrer com Josep Salvatella (JxC) han destacat l'acord programàtic que permetrà bastir un govern sòlid.

Els homes forts del Govern, a banda del batlle, seran Joan Vigas (SGdP), Pau Lladó (ERC), Josep Salvatella (JxC), Jaume Palahí (ERC) i Lluís Ros (SGdP), que seran els cinc tinents d'Alcalde per aquest ordre.

Les competències dels regidors i regidores

Piferrer,a més de l'Alcaldia, es quedarà les competències de Cultura i Festes i Policia Local, a més de ser el regidor del nucli de Llofriu. Joan Vigas serà el regidor de Calella de Palafrugell i l'home que gestionarà l'Institut de Promoció Econòmica (IPEP). Pau Lladó coordinarà l'àrea de Serveis a les Persones, Règim Interior i Mobilitat i Brigada. El cap de llista de JxC, Josep Salvatella, portarà l'àrea de Participació, Cooperació i Gent Gran a més de ser el regidor del Museu del Suro i del nucli de Llafranc. Jaume Palahí liderarà Urbanisme i Via Pública i serà l'encarregat del nucli de Tamariu i Lluís Ros portarà Obra Pública.

La resta de regidors i regidores que no tenen tinença d'alcaldia són Roser Massaguer (ERC), amb Benestar Social i Habitatge i Civisme; Mònica Alcalà (ERC) amb Educació; Isidre Tenas (SGdP) amb Esports, Mònica Tauste (ERC),  amb Infància i Joventut i Polítiques d'Igualtat, Marc Heras (JxC) amb Medi Ambient i Atenció Ciutadana i Marc Sala (ERC) amb Hisenda.

Residus i Medi Ambient es desvinculen

El canvi organitzatiu més important es produirà a l'àrea de Medi Ambient. La Gestió de Residus se'n desvincula per donar més pes a totes les polítiques de sostenibilitat i perquè aquesta ha estat i serà la patata calenta del proper executiu i necessita esforços específics.

Pel que fa a les retribucions la massa salarial creix però els sous es congelen. Això es produeix perquè hi haurà més dedicacions parcials.

Notícies relacionades


El programa de govern de Palafrugell té una quarantena de punts bàsics (01-07-2019)

Josep Piferrer revalida l'alcaldia de Palafrugell (15-06-2019)

Piferrer (ERC) tanca un acord amb Vigas (SGdP) i rebrà el suport de Salvatella (JxC) (14-06-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política