Quatre baixempordanesos seuran a les cambres legisaltives espanyoles

Quatre baixempordanesos seuran a les cambres legisaltives espanyoles
El Baix Empordà tindrà tres escons al Congrés i un al Senat.  Els torroellencs Montse Bassa i Joan Margall per ERC i el palamosí  Marc Lamuà pel PSC seuran a la cambra baixa mentre que la calongina Elisenda Pérez seurà a la cambra alta.

A les 14 llistes que es presentaven aquest diumenge per les Comarques Gironines hi havia diversos candidats i candidates de la comarca.


ERC seurà a les cambres legislatives tres representants baixempordanesos. Al Congrés, els 113.546 vots dels republicans permetran seure al Congrés Montse Bassa i Joan Margall.  A la llista guanyadora també hi havia la bisbalenca Xènia Sala.

Al Senat Elisenda Pérez va aconseguir 111.313 vots, essent la segona candidata més votada al Senat per les Comarques Gironines. Al seu municipi també va ser segona, amb 1.646 vots.

Els 65.165 sufragis que va treure el PSC permeten al palamosí Marc Lamuà continuar al Congrés. A la seva llista també hi havia la regidora ganxona Laura Serrano de número 4 i l'exalcaldessa de Castell-Platja d'Aro, Dolors Padilla de suplent.

Pel que fa a altres partits Ciutadans tenia la platjarenca Arantxa Granada de Caramany i Pere Cuadros de números 4 i 5, el PP el candidat ganxó a l'Alcaldia Antonio Sepúlveda de 4, En Comú Podem la ganxona Laura Agüera de Suplent i el Front Republicà, la palamosina Ariadna Hormigo també a al banqueta.

Cordon, Rangel i Muela no entren

Al costat de Bassa i Lamuà el tercer cap de llista de la comarca era Jordi Cordon. L'exalcalde de Torroella i l'Estartit era el candidat de Convergents però a diferència dels seus altres dos companys no ha entrat al Congrés aconseguint 555 vots, dels quals 38 al seu municipi.

Al Senat, s'han quedat sense escó el socialista palafrugellenc Xavier Rangel i el popular cristinenc Jonatan Muela. Rangel va ser el novè candidat a senador més votat amb 54.589 vots, dels quals 2.065 a la seva vila, quedant setè.

El candidat del PP a Santa Cristina va ser el dinovè candidat gironí a senador més votat amb 13.686 sufragis. Al seu municipi en va treure 119, quedant 18è.

Notícies relacionades

ERC s'imposa en la majoria de municipis del Baix Empordà (29-04-2019)

Esquerra i l'independentisme arrasen a Girona, la dreta espanyola i els comuns queden fora (28-04-2019)

ERC guanyaria clarament les eleccions a Girona segons el CIS (09-04-2019)

Augmenta el cens a les Comarques Gironines i s'estrenen més de 40.000 electors (05-04-2019)

Catorze llistes competiran per 6 escons al Congrés i 4 al Senat a la província de Girona (29-03-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política