L’ofrena floral a Josep Irla obre els actes de La Diada al Baix Empordà

L'ofrena floral a la tomba de Josep Irla ha obert els actes de La Diada al Baix Empordà. El cementiri de Sant Feliu de Guíxols s'ha omplert de veïns i autoritats que han recordat la figura d'Irla al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Una ofrena floral que serveix per evidenciar que el llegat de Josep Irla és ben present al municipi. Durant l'acte, s'ha fet èmfasi en els seus valors catalanistes i republicans, així com s'ha fet menció a la importància de la llengua com a eina de cohesió.

Sant Feliu de Guíxols ha celebrat La Diada de Catalunya amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Josep Irla. Alcaldes de la comarca, regidors i diputats han estat presents en el primer acte de l'11 de setembre al Baix Empordà en homenatge a qui va ser president de la Generalitat entre 1940 i 1954. La delegació del govern, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i l'Ajuntament han fet les seves ofrenes florals a la tomba d'Irla, abans dels parlaments. 

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha estat la primera a intervenir. Ha repassat breument la figura d'Irla i ha recordat la importància que té la llengua per mantenir viu un país. 

Des del Consell Comarcal, Glòria Marull ha recordat que enguany fa 65 anys de la mort de l'expresident. Han recordat que va ser president de Catalunya en un dels moments més difícils i han volgut ressaltar la seva fermesa durant aquells anys de govern. 

Per part de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha recordat que l'esperit d'Irla és més viu que mai. També ha ressaltat la necessitat de la unitat entre forces polítiques per fer front a la repressió. 

Per la seva banda, Carles Motas ha reivindicat la importància de la cultura com a motor de cohesió. Ha fet referència a la tasca de la Casa Irla com a eina de divulgació cultural al municipi i de preservació d'uns valors per fer un país millor.

Una ofrena que ha comptat amb la participació dels diferents grups municipals i entitats i que ha acabat amb el cant d'Els Segadors. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política