L'alcalde de Palafrugell diu que Urbanisme no qüestiona l'hotel d'Aigua Xelida

Palafrugell

Data: 26/03/2024

Juli Fernández ha lamentat que es "filtrés" informació fins i tot abans que l'equip de govern hagués rebut la resolució i tingués constància de la decisió de la comissió. L'alcalde ha remarcat que el motiu pel qual Urbanisme ha emès un informe desfavorable és per "aspectes formals". En concret, la Comissió remarca que no hi ha un estudi d'alternatives que avali la proposta actual. Alrament, Fernández ha aclarit que l'informe d'Urbanisme també "valora positivament" les mesures adoptades i "no qüestiona" el projecte, així com tampoc resol que no es pugui fer.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, acompanyat del primer tinent d'alcaldia i del regidor d'Urbanisme, ha comparegut avui en roda de premsa per valorar l'informe desfavorable emès per la Comissió d'Urbanisme al Pla de millora urbana vinculat a la construcció d'un hotel a Aigua Xelida. 

D'entrada, Juli Fernández ha lamentat que es "filtrés" informació fins i tot abans que l'equip de govern hagués rebut la resolució i tingués constància de la decisió de la comissió. Seguidament, l'alcalde ha remarcat que, després de rebre la documentació i d'analitzar-la amb detall, les conclusions que n'extreuen és que el motiu pel qual Urbanisme ha emès un informe desfavorable és per "aspectes formals". En concret, la Comissió remarca que no hi ha un estudi d'alternatives que avali la proposta actual.

Així, l'alcalde de Palafrugell recorda que inicialment l'hotel podria tenir 150 habitacions i que la proposta actual és de 66. A més, en comptes de construir una sola edificació, també han acordat que siguin quatre mòduls per minimitzar l'impacte amb l'entorn. Fernández ressalta que, al contrari del que es va dir abans que arribés la informació a l'Ajuntament, l'informe d'Urbanisme "valora positivament" totes aquestes mesures adoptades i "no qüestiona" el projecte, així com tampoc resol que no es pugui fer. 

En aquest sentit, Juli Fernández ha exposat que el planejament urbanístic preveu que en aquest paratge s'hi pugui aixecar un hotel "des de l'any 1983" i que, tenint en compte que aviat acabarà la moratòria per tramitar llicències urbanístiques, han fet un esforç per arribar a acords amb els promotors.

Per acabar, l'alcalde s'ha preguntat en públic si, fora de període electoral, la decisió d'Urbanisme hauria estat la mateixa. També ha criticat el paper d'alguns grups de l'oposició. 

Ara, abans de l'aprovació definitiva per part del Ple, s'hauran de presentar els informes sol·licitats per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, que tornarà a sotmetre a informe l'expedient.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política