Les primeres reaccions dels guanyadors de les eleccions obren el ball dels pactes

Intervenen: Juli Fernández, candidat PSC Palafrugell; Josep Piferrer, candidat ERC Palafrugell; Carles Motas, candidat TPSF Sant Feliu de Guíxols; Lluís Puig, candidat ERC Palamós; Jordi Colomí, candidat UPM Torroella de Montgrí; Miquel Bell-Lloch, candidat ERC Calonge i Sant Antoni; Enric Marqués, candidat ERC La Bisbal; Joan Giraut, candidat JxC Castell-Platja d'Aro; Maurici Jiménez, candidat PSC Castell-Platja d'Aro

Els dos grans guanyadors de la nit electoral al Baix Empordà, Lluís Puig (ERC) a Palamós i Carles Motas (TPSF) a Sant Feliu de Guíxols obren la porta a governar amb altres formacions polítiques malgrat les seves folgades majories plenàries, mentre que en municipis com Palafrugell, Castell-Platja d'Aro, Calonge-Sant Antoni o Begur caldrà confirmar les majories via pactes i ningú s'atreveix a verbalitzar obertament cap on es poden decantar els governs.

A Palafrugell tant Juli Fernández (PSC) com Josep Piferrer (ERC) hauran de convèncer el probable partit frontissa, Gent del Poble de Joan Vigas.

Els dos candidats més votats van obrir la porta a parlar per configurar govern, si bé tot sembla indicar que hi ha més afinitat amb el candidat republicà.

Motas i Puig allarguen la mà a altres forces

A Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas es va mostrar disposat a anar més enllà de TPSF per configurar govern i va obrir la porta a altres formacions, començant pels seus socis d'ERC i PSC.

També Lluís Puig es va mostrar disposat a parlar amb altres formacions polítiques malgrat haver guanyat per majoria absoluta. El candidat republicà diu que seguirà amb la mateixa tònica que aquesta legislatura, on en minoria, ha hagut de buscar suports d'altres formacions.

A Palamós qui sembla que ha tancat la porta és JxC que ha emès un comunicat on assegura que la ciutat ha apostat per la continuïtat i no pas pel progrés.

Colomí i Marqués disposats a repetir pacte, Bell-Lloch vol desbancar Soler

A Torroella de Montgrí la primera reacció de Jordi Colomí (UPM) va ser obrir la porta a ERC per reeditar una majoria de govern.

A Calonge i Sant Antoni, el candidat guanyador Miquel Bell-Lloch va assegurar que el municipi va votar clarament pel canvi i parlarà amb les forces polítiques que vulguin desbancar un Jordi Soler (JxC) que malgrat la derrota no descarta retenir l'alcaldia.

A La Bisbal, Enric Marqués (ERC) va felicitar-se pels resultats però no va voler aventurar-se a avançar possibles aliances.

Giraut vol repetir pacte, Jiménez obre la porta a altres majories

A Castell-Platja d'Aro Joan Giraut (JxC) es va felicitar per haver guanyat les eleccions per vuitena vegada consecutiva i va mostrar obertament la seva voluntat de reeditar el pacte de govern amb el PSC que ha funcionat aquesta legislatura. Una opció que el PSC no descarta però que no mostra de forma tant efusiva. Maurici Jiménez (PSC) va recordar que hi ha altres sumes possibles.

A Santa Cristina d'Aro Lourdes Fuentes (ERC) va insinuar que els resultats electorals de Santa Cristina li permetran governar amb més força i menys socis, per la qual cosa o bé Guanyarem o bé PSC podrien caure del govern o fins i tot explorar altres sumes amb un soci que li permeti arribar a la majoria absoluta.

A Begur Joan Loureiro, ERC, va celebrar la victòria electoral però de forma continguda ja que l'aritmètica del poble fa que no les tingui totes per repetir d'Alcalde. L'empat a tres regidors amb JxC fa que hi hagi alternatives possibles que li puguin arrabatar la batllia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política