La Fiscalia rebutja alliberar Bassa i la resta de Consellers empresonats

La Fiscalia rebutja alliberar Bassa i la resta de Consellers empresonats
Torroella de Montgrí

Data: 09/05/2018

La Fiscalia ha rebutjat deixar en llibertat Carme Forcadell i els Consellers cessats pel 155 Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa perquè "hi ha risc de reiteració delictiva" i de fuga. 

Els magistrats del Tribunal Suprem Espanyol Miguel Colmenero, Francisco Monterde i Alberto Jorge han presidit la sala d'apel·lacions que ha de revisar la situació de les preses i presos polítics però tot fa indicar que seguiran el criteri de la Fiscalia, l'advocacia de l'Estat i el partit d'extrema dreta Vox, que exerceix d'acusació particular. 

Els consellers, la consellera i la Presidenta del Parlament cessats pel 155 van entrar a presó el 23 de març per segona vegada. 

Llarena reitera que hi va haver violència

En paral·lel el magistrat Pablo Llarena ha desestimat els recursos de reforma plantejats per 23 investigats en la causa sobre el procés independentista a Catalunya contra la interlocutòria de processament que ell mateix va dictar el passat 21 de març, i on va detallar els indicis dels delictes de rebel·lió, malversació de fons públics i desobediència. 

Llarena es reafirma en què hi va haver violència i obre la porta a acusar també d'un delicte de conspiració per la rebel·lió. 
 

Notícies relacionades

La germana de Dolors Bassa relata les dures condicions de vida d'Alcalá Meco 
Forcadell i Bassa es reafirmen en la defensa de la sobirania del Parlament
(07-05-2018)
Dolors Bassa carrega contra Llarena i considera que el procediment judicial "no és just" (18-04-2018)
Dolors Bassa torna a la presó (23-03-2018)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política