El defensor del ciutadà de Palafrugell presenta la memòria del 2018

Palafrugell

Data: 27/03/2019

INTERVÉ: Josep Esteba, defensor del ciutadà de Palafrugell

Josep Esteba, defensor del ciutadà de Palafrugell, va presentar durant el ple ordinari del mes de març la memòria de l'any 2018. Esteba va optar per parlar de tres casos paradigmàtics tractats l'any passat i no tant per entrar a fer balanços generals. 

De la cinquantena de casos registrats el 2018, el defensor va considerar que tres eren exemplars: dos perquè han ofert problemes de forma continuada sense una solució definitiva per part de l'Ajuntament i un com a demostració de que la coordinació entre diferents àrees pot donar bons resultats. Els dos primers feien referència a un pal que dificulta el pas en un tram de vorera i a unes caixes de telefonia mòbil que molestaven a la façana d'un particular. El tercer a una problemàtica d'incivisme a la zona del Golfet. Uns inquilins van generar malestar de forma continuada entre els veïns i, al final, entre mediació, policia i, fins i tot, alcaldia es va aconseguir que marxessin. 

Esteba va cloure amb una demanda: que els diversos departaments de l'Ajuntament facin més esforços per donar a conèixer la seva figura

L'exercici 2018, de fet, va comptar amb l'antic defensor, Bertrand Hallé, durant tres mesos al càrrec i amb Josep Esteba els nou restants. Per això el consistori va aprofitar per entregar una placa honorífica a Hallé

Després del reconeixement va arrencar pròpiament el ple de març a Can Bech. Va ser una sessió molt tècnica que va avançar sense entrebancs i amb poques intervencions i en la que es van aprovar fins a sis modificacions del pressupost del 2019 i dues expropiacions per tal de poder ampliar els trams de camí de ronda al litoral del municipi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política