La Bisbal aprova el pressupost que retalla despesa de personal

La Bisbal d'Empordà

Data: 28/02/2024

L'Ajuntament de la Bisbal ha aprovat definitivament un pressupost que retalla despesa de personal i prioritza la via pública i la seguretat. També servirà per solucionar els talls d'aigua.

El plenari de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà d'aquest mes de febrer ha aprovat definitivament el pressupost municipal per a l'any 2024, que suposa un canvi en la hisenda municipal en revertir la situació dels pressupostos, tant en matèria d'ingressos com de despeses.

La proposta s'ha aprovat amb els vots de l'equip de govern, és a dir, del PSC, Compromís-Junts i Tots x la Bisbal. El pressupost consolidat és d'una mica més de 15 milions d'euros, amb un estalvi de 450.000 euros entre ingressos i despesa corrent, quantitat que es destinarà íntegrament a inversió amb recursos propis.

Com a principal novetat per primera vegada en els darrers anys es redueix la quantia destinada al pagament de personal que s'ha anat incrementant de forma important en els exercicis anteriors. Aquest decreixement era un dels compromisos del nou govern municipal.

Pel que fa a les inversions El nou equip de govern aposta per 4 grans línies d'inversió: seguretat, subministrament d'aigua potable, via i espais públics i més eficiència energètica.

En el cas de la seguretat, s'aposta per una Policia Local més formada i més ben equipada, amb una partida de 58.000 euros per instal·lar més càmeres de vigilància, partida que s'ha avançat mitjançant una modificació de crèdit prèvia. Pel que fa al subministrament d'aigua potable, hi ha prevista una partida per renovació de la canonada de subministrament i una segona partida per la redacció del projecte de la canonada d'aigua, que ha de permetre canviar tota la canonada que darrerament està causant els problemes a tota la ciutat.

En Via i espais públics es preveu una partida d'inversió de 100.000 euros per a la via pública finançats íntegrament amb recursos propis i que s'afegeix a la resta de partides que hi ha en el pressupost per aquest mateix concepte i que s'afegeix també al Pla de Xoc que s'està executant en aquests moments.

Finalment, es preveuen Partides per millorar l'eficiència energètica dels edificis municipals per fer front al canvi climàtic, i millorar la factura d'energia elèctrica de l'Ajuntament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política