TxLE irromp a la Diputació i multiplica els electes d'un Consell Comarcal on guanya ERC

TxLE irromp a la Diputació i multiplica els electes d'un Consell Comarcal on guanya ERC
Baix Empordà

Data: 30/05/2019

Tots per l'Empordà irromprà a la Diputació aquesta legislatura amb un diputat. L'aposta de crear un grup de partits municipalistes per tenir veu pròpia a l'ens supramunicipal ha estat reeixida gràcies als  espectaculars resultats de Sant Feliu de Guíxols, l'entrada als plens de Castell-Platja d'Aro i Palafrugell o la victòria a Corçà entre d'altres. El grup també ha multiplicat la seva presència a un Consell Comarcal del Baix Empordà que dominarà ERC i que veu l'entrada de C's per primer cop.

Les eleccions municipals serveixen per escollir de forma indirecta ensos supramunicipals com els Consells Comarcals i les Diputacions, on els partits es reparteixen els seients segons el nombre de vots i regidors que han obtingut a les eleccions municipals. En els dos casos es multiplica el percentatge de vots de cada partit respecte el total per 2/3 i es suma al percentatge de regidors de cada partit sobre el total per 1/3. El resultat d'aquesta operació és el número de 'vots' amb els que s'aplica la Llei d'Hondt seguint els mateixos criteris que a les eleccions. En el cas de la Diputació, cada partit judicial té un número determinat de diputats per escollir.

ERC, primer partit del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Baix Empordà estarà format per ERC amb 12 diputats, JxC amb 7, PSC amb 5, TxLE amb 4, CUP amb 2, C's amb 1 i ECP amb 1. Els republicans guanyen un seient respecte el 2015 emntre que JxC en perd 4. Els socialistes perden 2 càrrecs electes i els anticapitalistes en guanyen 1. Els municipalistes guanyen 3 cadires i irromp Ciutadans amb un conseller. Els comuns mantenen la seva posició mentre que el PP perd l'únic representant que tenia.

Aquesta legislatura JxC ha governat l'ens amb el PSC i Joan Català de President.

JxC perd escons però manté el primer lloc a la Diputació

A la Diputació de Girona JxC manté la primera posició però perd 3 cadires passant de les 14 que tenia CiU a 11. ERC serà la segona força del ple amb 9 diputats, un més que el 2015. El PSC guanya també una cadira passant de les 3 a les 4  i la CUP  i Independents de la Selva mantindran la que tenien. S'estrenarà Tots per l'Empordà que tindrà una cadira.


Notícies relacionades

Comença el ball dels pactes (28-05-2019)

Les primeres reaccions dels guanyadors de les eleccions obren el ball dels pactes (27-05-2019)

ERC, TPSF i UPM celebren una nit electoral on el PSC es manté i JxC s'enfonsa (27-05-2019)

Resultats electorals als municipis 'mitjans' del Baix Empordà (27-05-2019)

Verges vota malgrat hi hagi una única candidatura (26-05-2019)

Foixà, el poble on el vot en blanc pot tenir representació plenària (26-05-2019)

Els estardidencs i estardidenques voten per segona vegada a l'EMD (26-05-2019)

Com és el desplegament policial d'una jornada electoral ? (26-05-2019)

Sis ajuntaments del Baix Empordà ja saben qui serà el seu alcalde (25-05-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política