Els documentals de Mabel Lozano premiats als Goya arriben a Castell d'Aro

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha posat en marxa un Cicle de tallers i conferències per poder parlar dels drets humans, i un dels actes centrals és el que tindrà lloc el dimarts 19 de març a les 19h les Escoles Velles de Castell d'Aro. Hi participarà la directora de cinema Mabel Lozano, que projectarà els seus dos documentals que s'han endut un Goya, que són Biografia del cádaver de una mujer' i 'Ava'.

Aquest dimarts les Escoles Velles de Castell d'Aro rebran la visita de la directora de cinema Mabel Lozano, en un acte emmarcat en el Cicle de tallers i conferències "Revisem els Drets Humans", que s'ha organitzat amb motiu dels 75 anys de la seva declaració.

El que faran és projectar els documentals 'Biografia del cádaver de una mujer' i 'Ava', dues peces audiovisuals dirigides per Lozano que han guanyat el Premi Goya al millor curmetratge documental l'any 2021 i aquest mateix 2024, respectivament.

'Biografia del cádaver de una mujer' explica la història de la colombiana Yamiled, ex-víctima de tràfic de persones, testimoni protegit, i assassinada el 2009 per un sicari. Va ser una de les 38 dones que van ser prostituïdes, torturades, apunyalades, ofegades, degollades, cremades, i llençades al buit, a les escombraries. Tres d'aquestes havien aconseguit la condició de testimonis protegits. Tot i així, no van poder escapar d'aquesta tortura de mort.

D'altra banda, 'Ava', que és el que ha guanyat el Goya aquest any, explica la història d'una adolescent que agafa el metro per anar a l'Institut fins que, un dia, una xarxa de tràfic de persones la capta i acaba patint explotació sexual. El documental té una durada de 18 minuts i és una denúncia de l'explotació sexual que també pateixen dones amb discapacitat intel·lectual.

Després de veure els documentals, la mateixa directora Mabel Lozano oferirà al públic un col·loqui i aquests podran comentar amb ella els seus dubtes, inquietuds o reflexions respecte a les temàtiques que giren entorn els dos documentals.

Aquest serà el quart acte del Cicle "Revisem els Drets Humans", però encara en quedaran dos més. La següent serà el dimecres 20 de març, quan es farà una taula rodona sobre els drets de les persones que migren a l'Estat espanyol al Centre Cívic Vicenç Bou.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura