Adéu al carnaval 2018

Les sardinades populars han estat les protagonistes del Dimecres de Cendra al Baix Empordà. Tal i com marca la tradició el dimecres següent al carnaval toca enterrar el rei carnestoltes i això és el que han fet als diferents municipis de la comarca.

Una vetllada que comença amb el seguici mortuori del rei carnestoltes i les ploraneres que es resisteixen a assumir que el carnaval està arribant al final. A Platja d'Aro, la reina Sagrada Xalana estava del tot disgustada veient com el seu rei havia passat a millor vida, tot i que admetia que amb la gresca i la disbauxa viscuda els darrers dies, no podia evitar passar a millor vida.

I simultàniament a Platja d'Aro, a Sant Feliu de Guíxols les Esponges van estar acompanyats per totes les colles locals per despedir-se del seu rei Peptunus que durant el carnaval ho ha donat tot. Després d'una desfilada pels carrers de la ciutat anunciant la mort del carnestoltes, el Parc de les Eres va concentrar la sardinada popular que es va allargar diverses hores. El Dimecres de Cendra és per Sant Feliu el dia del reconeixement a la feina feta per les colles durant el carnaval, una nit que amb la calma i la tranquil·litat d'haver deixar el gruix de la festa enrere les colles es premien en diferents categories.

I enguany el repartiment d'aquests premis va tenir un gran final. Diversos comerciants del municipi van decidir a l'inici del carnaval que enguany premiarien amb 400 euros a aquella colla local que visqués més l'essència del carnaval. Un guardó que no hi entén de disfresses ni carrosses ni coreografies però sí del bon ambient, la gresca i les ganes de passar i fer passar-ho bé de les colles ganxones.

Un premi que s'estrenava aquest any i que després de molta deliveració abans i durant el carnaval va ser per la colla els Uhhquexungu! i el seu Xungus on fire. D'aquesta manera es tanca el carnaval, els dies més esbojarrats de l'any per donar pas al temps de Quaresma, sinònim d'abstinència i penitència. Més articles de Carnaval 2018