Carnaval a Calonge, Torroella i a La Bisbal amb Txarango

Hem enterrat la sardina i amb ella els Carnestoltes i la festa de carnaval de molts municipis però hi ha poblacions que encara no ho han celebrat i que per tant els espera un gran cap de setmana de confeti, música, diversió i disfresses.

És el cas de la capital del Baix Empordà. Aquest dissabte la Bisbal d'Empordà celebra el seu Carnaval, primer amb una gran rua que sortirà del carrer 6 d’octubre, a l’alçada del Terracotta Museu, i encarrilarà fins l’avinguda les Voltes i fins el passeig Marimon Asprer. Allà, davant del Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i els assistents podran veure el darrer ball de les colles. També al final del passeig hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar.

La rua de Carnaval de la Bisbal és relativament jove però ha crescut molt ràpid. Es recomana veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d’evitar aglomeracions.
 
La festa no s'acabarà amb la rua ja que el col·lectiu bisbalenc Els Voltors ha preparat una gran nit de música al Pavelló Firal. El cap de cartell de la Festa de Carnaval és la banda catalana que possiblement està més de moda. Txarango actuarà aquest dissabte a La Bisbal dins la gira del seu darrer disc El Cor de la Terra. Les entrades anticipades ja s'han esgotat i només se'n reserven 500 pels primers que arribin al pavelló firal. Després de Txarango actuarà Radio Hits i finalment el discjòquei Kharloss Selektah

També Torroella de Montgrí viurà dissabte la rua de Caranaval després que des de l'organització decidissin aplaçar-la una setmana per amenaça de mal temps. La cercavila sortirà a les 4 de la tarda des dels Jardins John Lennon i arribarà a la plaça de la vila. En cas de pluja es farà al pavelló del Guillem.

En plena ressaca carnavalesca Calonge celebrarà diumenge el dia fort del Carnaval amb rua inclosa. De bon mati a despertada carnavalesca, l’esmorzar de les colles de Carnaval i la visita dels carnestoltes als centres geriàtrics. A dinar per agafar força i a la tarda la rua. Aquesta és una cercavila que les colles visitants també gaudeixen molt ja que amb ella s'acomiaden del carnaval. S'espera la participació d'una cinquantena de colles que a aprtir de les 4 de la tarda començaran a desfilar. El Carnaval a Calonge posarà el punt i final el dimarts 20 de febrer a la tarda, amb la cercavila de la comitiva del difunt Carnestoltes, la festa infantil i l’enterrament de la sardina amb la tradicional sardinada popular que es farà als jardins del castell.
 Més articles de Carnaval 2018