Palamós electrocuta el rei del carnaval

Data: 15/02/2018

Aquests van ser els darrers instants de vida del Retrocarnestoltes de Palamós, que va morir electrocutat en una execució pública aquest dimecres de cendra

Per desconsol de la seva viuda de la colla Los Terremotos, amb el rei va morir la pecaminosa època del carnaval. Va ser la colla del Testament qui es va encarregar de vetllar per l'ànima del desgraciat en un seguici fúnebre pels carrers del Palamós amb el taüt del mort en què es cantaven pregàries com aquesta. 

Un any més la plaça del Testament va ser l'epicentre de l'acció. La colla del Testament, acompanyada per primera vegada d'uns entranyables escolanets, va agafar les regnes de l'enterrament començant per la visita inestimable del Papa de Roma, que es mostrava sorprès d'haver pogut desembarcar a Palamós. 

Tot seguit va cantar les absoltes pel difunt tot compadint-se d'altres ànimes com les de la classe política. 

El plat fort de la vetllada va ser la lectura del testament per part del notari, que amb el to satíric habitual, va repartir a tort i a dret, tant pel que fa al carnaval com a l'actualitat palamosina. 

El dimecres de cendra a Palamós va tocar a la seva fi amb la imprescindible sardinada popular al costat del Museu de la Pesca.