La colla EKSI de Palafrugell guanya el primer premi de carrossa inèdita

Data: 05/06/2023

Aquest any 2023 el primer premi de l'apartat de carrosses inèdites del Carroussel Costa Brava i el Trofeu honorífic Carnaval de Carnavals, ha estat per la colla EKSI amb la carrossa titulada "Akelarre". En el cas de les comparses inèdites, el primer lloc ha estat per la colla Els Trompats amb "Remena Motomami, remena".

L'estrella de les activitats de les Festes de Primavera de Palafrugell va brillar ahir amb tot la seva esplendor. El Carroussel Costa Brava va tancar una nova edició demostrant que, un cop més, la vila s'entrega al màxim per tal d'oferir al públic un dels millors carrusels del territori. Fent palesa als mesos de treball de les colles que hi ha al darrere d'aquest esdeveniment.

Enguany, unes 25.000 persones van seguir el Carnaval de Carnavals ahir en una desfilada que es va allargar unes quatre hores i que ha estat el punt culminant de les 61es Festes de Primavera de Palafrugell.

Al mateix vespre, després de recórrer els carrers de la vila, les colles van aplegar-se al pàrquing de l'estadi municipal per assistir a l'entrega dels guardons d'enguany, tot plegat acompanyat de música en directe. En la categoria de carrosses inèdites, pel que fa als premis, seguidament a la colla EKSI, la classificació ha estat la següent: en segon lloc, la colla Garnatxa amb "Burning Man Garnatxa"; en tercer lloc, la colla Els Incorrectes amb "Synth"; en quart lloc, la colla Confetti amb "L'arbre blanc i el regne de les flors"; en cinquè lloc, la colla Imaginació amb "Carrossaires!!! Carrossaires!!! Va per nosaltres"; en sisè lloc, la colla Tot al 17, amb "No tot és ficció", en setè lloc, la colla Diversàlia, amb "Fantasia ensucrada"; en vuitè lloc, la colla Imparables, amb "Diwali"; i finalment en novè lloc, la colla Dàlmates, amb "Abuelito tururú".

Pel que fa referència a les comparses inèdites el primer premi ha estat per la colla Els Trompats amb “Remena Motomami, remena” ; mentre el segon premi ha estat per la colla The Queens, amb “Lady Moulin Rouge”; i el tercer lloc, per la colla Asociación Latina de Palafrugell amb “Fiesta paraguaya – El Sapukai”.

D’altra banda, entre les quatre comparses no inèdites que han desfilat, s’ha endut el primer premi la colla Els Gínjols d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) amb la comparsa “Re-evolució 2.0”. A l’apartat de carrosses no inèdites, han pres part a la desfilada 5 carrosses, sent la guanyadora la colla Bon rotllo (Riells i Viabrea) amb la carrossa “El jardí de les hespèrides”. Pels carrers de Palafrugell també van desfilar 8 grups d’animació fora de concurs.

Una nit plena d'emoció i música que va emplenar el pàrquing de l'estadi municipal

Durant l’acte de lliurament de premis, també es va donar a conèixer el guanyador del Concurs de Fotografia “Paco Dalmau”. D’entre totes les fotografies penjades a Instagram relacionades amb les Festes, amb el hashtag #jofestesdeprimavera, la guanyadora ha estar una imatge de Sara Cartier (@sara.cartier.83), que ha rebut com a premi una càmera GoPro.

El punt i final de les Festes de Primavera, el posarà el concert “Gaudint Bastons”, amb la participació de Francesc “Xiqui” Ramon, Jordi Grau, Jordi Rubau i Josep M. Garcis Batlle, i la direcció musical de Pere Fort. Aquest tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell aquest dilluns.