CONNECTICAT - Escola de Pessebrisme de Mont-ras

Data: 07/12/2018

Només falten les darreres pinzellades de pintura perquè els diorames de l'escola de pessebrisme del Baix Empordà estiguin enllestits. Un any més la feina del darrer trimestre feta en aquest particular taller veurà la llum dins de la XV Mostra de Pessebres i Diorames de Mont-ras. 

Domini de la perspectiva, treball de materials com guix o porexpan, tècniques d'il·lumnació i pintura o, fins i tot, posada en escena són algunes de les nocions que es toquen a  les classes organitzades pels Amics del Pessebre del Baix Empordà. En aquesta ocasió una vintena d'alumnes han treballat cada dissabte a la tarda durant els últims tres mesos en catorze diorames dels trenta-sis que es veuran a la mostra. A més, també comptarà amb sis pessebres populars. Entre ells, un de fet per l'escola Torres i Jonama de Mont-ras i un altre de vint-i-cinc metres quadrats de supefície. Entre les novetats d'enguany, destaca una nova sala amb una rèplica en miniatura de la fira de Santa Llúcia. A més, com en cada edició de la Mostra de Pessebres i Diorames, les creacions han d'incorporar una temàtica. Aquesta vegada s'han triat els jocs tradicionals i populars. 

La XV Mostra de Pessebres i Diorames de Mont-ras s'inaugurarà el 5 de desembre i romandrà oberta ininterrompudament cada matí i cada tarda fins el 13 de gener. El 29 de desembre viurà una jornada especial i és que totes les associacions pessebristes de Catalunya celebren la Nit del Pessebre. Aquell dia hi haurà activitats fins ben entrada la matinada. Més articles de ConnectiCat