Dos anys del Gloria: "Reclamem més confiança entre les diferents administracions"

Data: 24/01/2022

Va deixar una factura d'uns 4 milions 200 mil euros a Torroella de Montgrí i l'Estartit, dels quals l'Ajuntament n'ha pogut recuperar gairebé dos milions. El Temporal Gloria es va fer present, en un primer moment, a la façana litoral, on es van registrar onades de fins a 7 metres. Tanmateix, fou a les acaballes de la penúltima setmana de gener del 2020, quan es van produir majors afectacions. És en aquest moment, que el riu Ter es desborda, i inunda completament la part baixa dels dos nuclis.

El temps, no obstant això, ha passat i a hores d'ara les lleres del riu Ter estan assegurades, gràcies a una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua. També s'ha treballat en la implementació d'un sistema dunar a les platges, per tal de contenir el mar en cas de nous temporals.

Amb tot, el Gloria va dotar als consistoris d'una major experiència en una època on regna el canvi climàtic. És així, com dos anys després, Torroella de Montgrí sol·licita més confiança entre les administracions. N'hem parlat amb l'alcalde del municipi, Jordi Colomí, durant el programa NEX Matí.