La International School Costa Brava acusada d’exercir l’activitat docent sense llicència

L'escola de Castell-Platja d'Aro, la Inernational School Costa Brava situada a l'Avinguda Fanals 70, que es veu en el seu pas per la C-31, ha estat acusada de ser un centre educatiu que exerceix la seva activitat sense llicència. Per l'altra banda, des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, afirmen que tenen constància de la situació i l'estan treballant amb l'equip tècnic implicat del departament que pertoca a l'Ajuntament, amb la intenció de donar resposta a les persones denunciants.

L'acusació prové dels pares d'uns exalumnes de l'escola, els quals defensen que l'equipament no disposa ni de llicència de centre escolar ni de llicència per les obres que s'estan fent al centre. Acusen el centre de desenvolupar activitats en una situació il·legal i, a l'Ajuntament de Platja d'Aro, de permetre que continuïn amb la seva activitat.

Els pares denunciants afegeixen que, com que la majoria de les famílies que tenen els alumnes inscrits són estrangeres, no coneixen les lleis i permisos d'aquest país i que per això busquen fer pública la seva denúncia. Des de les seves declaracions alerten que "aquest centre està sense llicència d'activitats. Si li passa alguna cosa a algun nen, les assegurances no voldran saber res i es rentaran les mans. Les obres són totalment il·legals".

Declaren que, l'octubre del 2023, van presentar denuncies al departament d'urbanisme i que aquests no van contestar. En aquestes denúncies s'adjuntava la fitxa del Mas Cruanyas, l'edifici on es troba la International Shcool Costa Brava, el qual és inclòs en el Catàleg municipal de Béns a Protegir. En aquesta fitxa, l'equipament es defineix com una masia aïllada, amb un ús actual de restauració, un ús original d'habitatge i un règim de sòl no urbanitzable. Amb usos permesos lligats a l'activitat agrícola, ramadera i forestal, de cellers, de turisme rural o usos establerts en l'art. El que denuncien com un ús prohibit i no compatible amb la normativa urbanística vigent. Demanant així l'atur de l'activitat docent, l'enderrocament de les obres i la imposició de sancions corresponents.

Per l'altra banda, des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, han donat resposta a la situació exposada. En primer lloc, expliquen que s'està treballant el cas conjuntament amb el Departament d'Educació dels serveis territorials de la Província de Girona. I que, en l'actualitat, tenen constància de la situació i l'estan treballant amb l'equip tècnic implicat del departament que pertoca a l'Ajuntament, amb la intenció de donar resposta a les persones denunciants.

Així doncs, el cas es troba en revisió i pendent de resposta. Continuarem informant dels avanços entorn la International School Costa Brava i els resultats de la denúncia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat