Palamós: Pena de mort per Retrocarnestoltes

D'aquesta manera dictaven sentència. El Retrocarnestoltes ha estat condemnat a mort. Amb el mercat municipal com a seu judicial la Colla del Testament s'ha encarregat de jutjar al rei carnestoltes palamosí. El judici sumaríssim ha sentenciat l'acusat com a culpable dels pecats comesos  aquests dies de gresca a la vila

Després de recitar un per un tots els pecats comesos pel carnestoltes al llarg del carnaval i de no acceptar cap recurs al respecte, el bisbe vingut abans d'hora per a l'ocasió ha beneït la sentència a mort dictada. 

Tenint en compte que no s'espera que es pugui esmenar cap dels pecats amb la clemència que els ciutadans li puguin donar, el rei carnestoltes serà enterrat aquest dimecres de Cendra quan es posarà punt i final a la festa carnavalesca. El tradicional "Enterrament de la Sardina" tindrà com a destacats protagonistes el Retocarnestoltes i la Reina Futurista, els quals aniran acompanyats per les colles del Testament i dels Excarnestoltes.

El Retrocarnestoltes té les hores comptades. En menys d'un dia serà enterrat tal i com mana la tradició, ara només ens falta saber si morirà a pessigades com proposava la Colla del Testament o quina serà la condemna que li aplicaran.