Una tramuntana rècord a la primavera deixa l'aigua del mar un xic més freda de l'habitual

Intervé: Josep Pasqual, Observador Meteorològic

L'estiu comença amb el mar lleugerament més fred en capes altes del que és habitual en aquesta època de l'any. L'explicació d'aquest fenomen és perquè s'ha registrat durant la primavera la quantitat de dies amb Tramuntana més gran des del 1991.

Durant el mes de maig l'observatori de Rocamaura va calcular una mitjana de vent de 20 km/h quan habitualment és de 17 km/h.

Com passa amb la terra el mar també s'escalfa amb el sol amb la diferència que aquest darrer es mou. Si fa vent, l'aigua està en moviment i en barreja constant entre capes més fredes i capes més escalfades.

S'espera que en les properes setmanes la temperatura es vagi acostant a la mitjana climàtica que és de 19 graus quan ara està entre 17 i 18.

Dèficit pluviomètric

Pel que fa a la climatologia l'estiu començarà amb dèficit d'aigua malgrat la sensació de pluja que ha regnat sobretot aquesta primavera. Una sensació reforçada pel fet que molts dels dies inestables han coincidit en cap de setmana. Les dades indiquen, però, que l'hivern ha estat suau i la primavera menys plujosa del que seria habitual.
 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Societat