La Rua de l'Amistat de Santa Cristina d'Aro 2024 acull gairebé una seixantena de colles

Data: 12/02/2024

La Rua de Santa Cristina d'Aro, coneguda com el Carnaval de l'Amistat pel seu caràcter poc competitiu i amigable entre totes les colles, va emplenar els carrers del municipi diumenge. Tot i ser la Rua que conclou el seguit d'espectacles carnavalescs del segon cap de setmana del febrer 2024, no es va notar pas l'esgotament de les colles i carrosses. Totes elles van desfilar més i millor que el primer dia, amb la intenció d'ensenyar tot el treball que han fet durant aquest temps, el potencial de les colles empordaneses i, sobretot, les ganes de passar-ho bé.

Gairebé una seixantena de colles d'arreu de la comarca van arribar a la rua de Santa Cristina d'Aro ben puntuals, menys un parell que van tenir incidències amb el motor de la carrossa. Va estar el cas dels Megs, que van ser acollits per la carrossa Carnestoltes 2024 dels Grillats de Sant Feliu de Guíxols; i també de la Banda del Pati de Sant Feliu, que al final van poder arrencar a darrera hora i sortir a la rua tot i no fer-ho en l'ordre establert.
A banda d'aquestes incidències que van tenir un final feliç, també va haver-hi la repartició de premis després de la rua al Pavelló Municipal.

Enguany, el primer premi de carrossa gran va estar per Mar i Muntanya, el segon pels Merlots i el tercer per Carnavalia.

Premis carrossa gran:
1. Mar i Muntanya
2. Merlots
3. Carnavalia


Després, quant a carrossa petita, el primer lloc va estar per Els 4 Gats, el segon pels Golfo's i el tercer per La Banda del Pati.

Premis carrossa petita:
1. Els 4 gats SFG
2. Golfos
3. La banda del pati


Per al torn de les comparses, el primer guardó va estar per als Dakidallà, el segon per la Tramuntana i el tercer per Les trapelles.

Premis comparses:
1. Dakidallà
2. Tramuntana
3. Les trapelles


Quant al premi d'animació, aquest va anar pels Anem de conya. I el premi especial de Santa Cristina d'Aro, per La Santjoanenca.

Premi Animació:
Anem de conya
Premi especial:
La Santjoanenca


Així doncs, el Carnaval de l'Amistat va estar el que va tancar aquest primer cap de setmana de Carnaval. A l'espera de les pròximes rues de la comarca, la de la Bisbal d'Empordà i la de Calonge. Unes rues on algunes de les colles i carrosses participants també hi seran presents.