Santa Cristina descobrirà qui és el Rei o Reina Carnestoltes el dissabte 3 de febrer

Santa Cristina d'Aro ja escalfa motors per començar a celebrar el seu Carnaval. Un any més el Pavelló Municipal d'Esports serà l'escenari de gran part de la programació. La 42a Rua de l'Amistat serà durant la tarda del diumenge 11 de febrer. 

Un dels actes que tornarà a acollir és el que inicia la gran festa de Carnaval, on es reuneixen totes les colles per presentar les seves propostes. Evidentment, estem parlant del sopar de colles, que a Santa Cristina és molt especial perquè ja desvetllen com són les seves disfresses. Aquesta activitat començarà a les nou del vespre del dissabte 3 de febrer amb la presentació de Sa Majestat el Rei o Reina -o les dues coses- Carnestoltes dels Caganers Alegres.

Quan ja s'hagi presentat al rei o reina, començarà el moment de sopar i una hora més tard, a les 22:30 h, arribarà el moment de descobrir la temàtica i vestuari dels cristinencs i cristinenques amb la presentació de les Difresses de Carnaval. Un cop s'hagi acabat el secretisme i ja s'hagi descobert com lluiran les colles als carrers, començarà la fi de festa a ritme de Toni Cayena i The Cayman Band i del DJ Jesus Mucer.

Posteriorment les colles tindran uns dies de descans i agafaran el protagonisme els nens i nenes. Dimecres 7 de febrer a les 10:30 celebraran la Rua Infantil, que passarà per l'avinguda de l'Església, fins al Carrer Pere Geronès i tornar. I el dijous dia 8, encara més gresca pels petits de casa amb la xocolatada, i el concurs de disfresses i festival infantil que també tindrà lloc al Pavelló d'Esports durant tota la tarda. Aquella mateixa tarda, per cert, els Carnestoltes faran arribar el Carnaval al local de la Gent Gran.

I el diumenge dia 11, després que la majoria de les colles locals ja hagin desfilat per Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro, els tocarà jugar a casa. Al matí començaran a ambientar el municipi amb la Despertada Popular a càrrec de la colla Blaus, i la posterior fideuada i botifarrada popular, de la que s'encarreguen els Caganers Alegres. A les 16:30h de la tarda arribarà el gran moment, l'inici de la 42a Rua del Carnaval de l'Amistat de Santa Cristina d'Aro. Les colles participants desfilaran amb les seves carrosses i comparses des de la Plaça Catalunya fins a la zona esportiva municipal.

Antigament, la Rua de l'Amistat portava aquest nom perquè era una rua no competitiva, però fa uns anys que es va decidir obsequiar a les millors colles com fan Sant Feliu, Platja d'Aro i Palamós. El lliurament de premis serà a partir de les 21:30 al Pavelló.

La fi del Carnaval de Santa Cristina, igual que en la majoria dels municipis, arribarà el dimecres 14 de febrer amb l'enterrament de la sardina i la botifarrada popular. Això serà a la plaça Mossèn Baldiri i Reixach, però per arribar-hi s'hi anirà en comitiva des de la plaça Catalunya. L'hora de trobada per iniciar el ''rèquiem mortuori'' és a 2/4 de 8 del vespre.

Podeu recuperar el programa especial sencer amb els representants de la colla Carnestoltes de Santa Cristina d'Aro, i la regidora i el tècnic de festes del municipi clicant aquí. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura