Concert d'homenatge a la pianista Alícia de Larrocha a Concerts d'Aro

Intervé: Tina Gorina, regidora de Cultura de Santa Cristina d'Aro

El cicle Concerts d'Aro va viure aquest dimecres la seva nit més emotiva. Va ser amb el concert d'homenatge de la pianista Alba Ventura a la seva mestra Alicia De Larrocha, que fou una de les pianistes més importants del Segle XX. 

Coincidint amb la commemoració del desè aniversari de la mort de l'artista, va ser la seva filla Alícia Torra De Larrocha qui va obrir el concert. 

Alba Ventura és considerada una de les millors alumnes de De Larrocha i ho va demostrar amb un repertori de tribut molt representatiu de l'artista, en què va replicar la subtilesa i la intensitat estructural amb què tocava les sonates de Mozart, interpretant la cinquena i la vuitena, i oferint tota la poesia i el virtuosisme de la Suite Iberia d'Albéniz, fent sonar els dos primers quaderns.

Amb aquesa emotiva vetllada Concerts d'Aro arriba al seu equador amb les localitats plenes per un públic meloman sempre fidel al cicle.

Alba Ventura va néixer a Barcelona i va començar la seva carrera professional amb només 13 anys, encetant una trajectòria meteòrica que l'ha portat a actuar com a solista als millors auditoris passant per Londres, Viena, Hamburg, Moscou o Nova Zelanda. Actualment és professora titular del Conservatori Superior de Música del Liceu.
Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura